4.10.2011

Tokokoirasyndrooma...

Eilen Rauha ja Salli pääsivät hierontaan. Salli-mummo (kohta 14vee) oli melkoisen jumissa selästä, nyt koitetaan saada sitä kauratyynyn ja tulevien hierontasessioiden kanssa auki. Rauha taas ei ollut niin pahasti jumissa. Sekin pääsee vielä toiseen sessioon muutaman viikon päästä, mutta eiköhän se sitten pärjää taas hetken aikaa. Rauhalla oli toinen kylki jumissa useasta kohdasta. Sitä se näköjään teettää, kun tokottaa paljon ja seuraa kontaktissa... Rauhan kanssa opetellaankin seuraavaksi oikealla puolella seuraaminen, jota täytyy alkaa tekemään treenien ohessa säännöllisesti. Muistakaahan siis kaikki tokoilijat, että toko ei tosiaan ole lihaksistolle kevyttä ja helppoa ja se koira tulee ihan oikeasti lämmitellä ennen tokottamista!

Tyyne sai illalla tehdä nopean tokoilusession. Meidän parkkihalli on ihan loistava pikaisiin iltatreeneihin, kun siellä on valot ja rauhallista muutenkin. Treenattiin ensin tolpan kiertämistä niin, että vähensin muutamalla toistolla huitomiset pois. Tyyne hiffasi tosi nopeasti, mitä halusin ja saatiin tehtyä kiertoja pelkästä suusanallisesta käskystä. Pääsin tolpasta noin 10 metrin päähän. Täytyy alkaa vahvistamaan tuota lisää ja ottamaan enemmän etäisyyttä.

Teimme seuraavaksi seuraamista. Jätin parin lyhyen toiston jälkeen namin pois ja palkkasin koiraa liikkeessä naksulla, kun sen paikka oli parhaimmillaan. Käännöksiä ja perusasentoja tuli tehtyä kyllä tosi vähän. Ihan kuin välttelisin niitä jotenkin ;) Toisaalta sain itseluottamusta siihen, että Tyyne alkaa osaamaan seuraamispaikan ilman namiakin ja pystyin jopa liikuttamaan koiran puoleista kättä jokseenkin luontevasti kävellessäni! Työstämistä siis jatketaan! Palkkasin Tyynen myös muutaman kerran lelulla parin askeleen seuraamisesta. Tuntui toimivan ihan jees, tosin yritti ensin seurata hieman väljänä. Olisi kyllä tosi kiva saada seuraamisesta sellainen, että siitä voisi palkata lelulla. Näin vireen saisi varmemmin pysymään sopivan korkeana pidemmissäkin suorituksissa. Rauhalla kun seuraamispaikka alkaa vaeltaa heti tosi paljon, jos yritän palkata sen lelulla.

Teimme myös jättäviä ensin peruuttaen ja sitten sivulla seuraten. Peruuttaen tein kaikkia asennonvaihtoja. Namiavusteisesti Tee tekee kyllä oikein, mutta eihän se vielä asiaa osaa ilman namia. Lisäksi seisomisesta sillä on vielä mun mielestä aika hatara käsitys. Maahanmenon se osaa edestä varmasti, joten otin sivulla seuraten joitakin toistoja, joista parissa ekassa autoin koiran kädellä maahan. Kolmannella meni jo itse käskystä ilman käsiapua. Tämä liike näyttäisi siltä, että se on aika pienellä toistomäärällä "paketissa".

Yhdistin kiertoleikkiin luoksetulon lopun muutaman kerran ja Tee tuli oikein pätevästi perusasentoon. Yritti muutaman kerran hieman vinoon, mutta muuten se on aika bueno :)

---

Tänään menemme pitkästä aikaa Herttoniemeen tokoilemaan sisarusten kanssa. Rauhan kanssa taidamme keskittyä tällä kertaa kaukokäskyjen seiso-maahan-seiso -siirtymiin (näitä on hinkattu nyt kotonakin) ja seuraamiseen. Yritän saada namin kanssa vasemmalle käännöksiin yhdistettyä suhina. Lisäksi haluan muutenkin vahvistaa täyskäännöstä ja oikealle kääntymistä. Voisin koittaa riehuttaa koiran sopivaan vireeseen jonkun repimislelun avulla ennen seuraamista, josko se sitten jaksaisi intensiivisemmin keskittyä käännöksiin :)
Ja koitan varmaan namilla imuttaa oikealla seuraaamista, katsotaan onnistuuko :D

Tyynen kanssa tehdään samoja juttuja kuin eilen. Eli seuraamista, jättäviä ja luoksetuloa. Ja hyppyä, mikäli joku tuo kentälle esteen :) Lähitulevaisuuden tavoite olisi tosiaan tehdä alo-liikkeet valmiiksi, niin voidaan taas keskittyä kivoihin ylempien luokkien koukeroihin :P Lisäksi voisimme siinä vaiheessa ehkä osallistua johonkin möllikisoihin, minne pääsee myös alaikäiset koirat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti