6.10.2011

Kiire ei ole hyvä treenikaveri...

Eiliset tokotreenit meni allekirjoittaneen osalta vähän sähläykseksi. Kotona sattui muutamia pikkujuttuja ennen lähtöä ja niiden tuloksena olin 5 minuuttia myöhässä aloittamassa ryhmäni koulutusta. No, enhän mä tietenkään siinä kiireessä lähtenyt kasaamaan meidän häkkiä, vaan jätin koirat tolppaan odottamaan.

Koulutus luonnollisesti vielä venyi yli, ja itsellä oli tästä kaikesta säätämisestä koko omien treenien ajan takaraivossa ajatus "kiire kiire". Ja kahden koiran treenaaminen parityöskentelyllä vie kyllä niin paljon aikaa, että saan oikeasti pitää kiirettä ehtiäkseni tehdä treenijutut ennen kasia... No, meidän treenit olikin sitten just sen näköiset. Jätin välistä paikkamakuunkin, että ehdin edes jollakin tavalla sählätä suunnittelemani jutut loppuun...

Tässäpä sähläilyn "tulokset":

Rauha

Seuraamisen käännökset oli teemana. Enhän mä tietenkään muistanut kentälle juostessani kaivaa autosta sitä lyhyttä hihnaa koiralle... Joten tehtiin jälleen kerran irti. Tein tiukkaa neliötä vasemmalle ja suhisin joka käännöksessä. Ja Rauha lopussa Rauha teki myös ilman namia ja käsiapuja vasemmalle käännöksiä hienosti peppua heittämällä :) Otettiin myös hieman juoksua ja muitakin käännöksiä. Juoksu oli aluksi ihan kamalaa, mutta parani kun jatkoin vaan matkaa. Täytyy selvästi ottaa sekin enemmän työn alle. Ja muutenkin monipuolistaa meidän seuraamistreenejä! Seuraamisen jälkeen tein ihan edestä kaukojen maahan-seiso-maahan -siirtymiä. Otin ekan toiston ihan käsi kuonossa kiinni ja hiljalleen aloin vaihdella matkaa. Palkkasin lähes joka siirtymästä. Ja nyt Rauha teki vaan pari vähän huonompaa siirtymää. Jes, ehkä tästä vielä liike saadaan!

Rauhan toinen kierros jäi hieman nysäksi, kun treenikaverit alkoivat jo poistua kentältä... Sain onneksi Kaisan vielä jelppaamaan mua meidän tunnarin kanssa. Tehtiin ensimmäinen ihan tavanomaisesti. Siinä Rauha jostain syystä juoksi vaan oikeanpuoleisen kapulan luokse, haisteli sitä ja viereistä ja toi sen... Otin uuden toiston, missä pysäytin koiran seisomaan ennen kapuloita. Ja hyvin tuli oma. Sit otettiin vielä kiertoleikki alle ja siitä vauhdissa koira kapuloille. Ekalla kerralla käskin taas seisomaan ensin, tokalla kerralla annoin mennä täysiä kapuloille. Ja kaikilla kerroilla tuli oikea heti. Eli täytyy alkaa antamaan useammin vahvistava käsky, kun koira on kapuloilla. En tiedä, miksi ekalla kerralla R toi väärän, mutta sen jälkeen oli kiva todeta, että se pystyy rauhoittamaan itsensä haistelemaan myös niinkin kiihdyttävän jutun kuin kiertoleikin jälkeen! Luoksetulon stoppia ei ehditty tekemään, se jääköön kotitreeniin.

Tyyne
Tee sai aloittaa treenit. Yritimme ottaa ensin seuraamista, mutta ipana oli tunnin tolpassa kököttämisen jälkeen niin kierroksilla, että eihän se meinannut malttaa seurata ollenkaan. Seilaili ihan miten sattuu ja teki ohessa kaikkea ylimääräistä. No, eipä siinä sitten paljoa namikäsiä häivytetty... Sain hetken vääntämisen jälkeen sen seuraamaan hetken ihan mallikkaasti namin kanssa, joten lopetettiin siihen. Ensi kerralla mun pitää varmaan jättää koiralauma autoon odottamaan treenejä, josko olisivat sitten pikkasen vähemmän kierroksilla. Toki se häkkikin helpottaisi elämää jo kovasti...

Tyynen vauhti sopi kiertoleikkiin mainiosti. Se haki jo tosi kivasti aika kaukaakin tolppaa kierrä-käskyllä. Muutaman kerran jäi arpomaan mun eteen, mutta lähti monta kertaa pienen virittelyn jälkeen hienosti kiertämään. Tuli myös sivulle ihan suht näppärästi. Tosin vauhdissa tulemisessa sattuu vielä työtapaturmia jonkin verran, eikä perusasento ole aina niin suora kuin se voisi olla... Eli toistoja jatketaan :)

Toisella kierroksella aloitimme jäävien treenaamisen peruuttamisharjoituksella. Tyyne ei toistaiseksi juuri ole tarjonnut vääriä asentoja sanallisesta käskystä. Tosin musta tuntuu, että omat eleet auttaa väkisinkin koiraa, vaikka mielestäni seison ihan paikallani ;) Koska aiemmin seuraamisissa Tyyne ennakoi liikkeestä maahanmenoja, teimme harjoitusta nyt vain peruuttamalla. Teimme seisomista enemmän ja pidin muutaman kerran ipanan seisomassa paikallaan joitakin sekunteja. Ja sehän pysyi jo aika kivasti! Seisomisessa olen kävellyt tässä vaiheessa koiran sivulle, mutta tietysti kaikkea omaa liikettä ja häiriötä pitää vielä lisätä rutkasti ennen kuin voin sanoa sen osaavan tuon.

Lopuksi tein vielä hyppyä. Tässä vaiheessa muut tekivät paikkamakuuta, joten enhän mä sitten itään namialustaa lähtenyt etsimään. Tyyne vierasti hyppyä edelliskertaa enemmän, joten teimme vaan vapaamuotoista hyppyä parilla laudalla niin, että kävelin vieressä ja Tyyne sai hypätä. Se sai myös kiertää esteen ja hypätä muutaman kerran. Kriteerinähän oli siis että koira ylipäätään hyppää. En tiedä, mitä tästä treenistä opimme. Ei ainakaan koemaista suoritusta. No toivottavasti este on Tyynelle nyt edes hieman tutumpi este. Ja ensi kerralla se namialusta PITÄÄ laittaa... Nyt Tyyne hyppäsi tosi lähelle estettä välillä myös kolauttaen jalkansa lautaan.

---
Tänään tehdään punaisten kanssa mahdollisesti pienet noutotreenit dameilla, mikäli oma olotila paranee iltaan mennessä. Tokoiluja ei tehdä kuin päivittäiset naksutreenit. Huomenna taas suuntaamme töiden jälkeen auton nokan kohti Hauhoa ja mökkiä. Rauhalla on luvassa nome-tehoviikonloppu. Salli ja Tyyne saavat sillä välin keskittyä seuraneiteinä olemiseen. No, eiköhän me Tyynen kanssa jotain pientä noutotreenin tynkää sentään ehditä tekemään jossain välissä :)

1 kommentti:

  1. Niin totta toi otsikko! Mullakin menee helposti pelkäksi sähläykseksi kiireessä. :/

    VastaaPoista