31.3.2012

Tyyne Pirkan Dameissa

Tänään meillä oli Tyynen kanssa jännä päivä. Sain koottua Rauhan pennuista kenneljoukkueen Pirkan Dameihin, jossa starttasimme myös Tyynen kanssa. Itsellä oli jännitys huipussaan, kun oman suorituksen lisäksi "piti" vielä jännittää, kuinka Tuomaksella ja Ansalla (Ainstainin Beetta Testattu) ja Maritalla ja Chilillä (Ainstainin Bitti Vinossa) menee...

Tyyne on ollut viime viikon hieronnan jälkeen aika pitkälti treeni- ja lenkkitauolla, koska sen selkä tosiaan meni jumiin parin viikon takaisessa ilmalennossa. Tästä syystä allekirjoittanut jo vähän odottikin, että hakutyöskentely voi olla mielenkiintoista, kun koira pääsee pitkästä aikaa kunnolla revittelemään metsään...

Arpaonni oli onneksi laittanut meidät iltapäiväryhmään, joten olimme vasta klo 11 maissa Pälkäneellä. Ilmoittautumisen jälkeen valuimme kohti koealuetta, emmekä lopulta joutuneet edes kovin pitkään odottamaan, koska muut joukkueet olivat vielä teillä tietymättömillä. Tehtävinä oli ensin hakurasti ja lähes heti sen jälkeen toinen rasti, jossa otettiin ensin 2-markkeeraus ja sen jälkeen kaksi ohjausta motivaationa laukaus.

Tyyne oli joukkueen koirista viimeisenä vuorossa, mutta se odotti vuoroaan rauhallisen tarkkaavaisena. Koira näytti keskittyneeltä myös vielä siinä vaiheessa, kun otin hihnan irti ja lähetin sen hakuruutuun. Siihen se keskittyminen sitten katosikin. Tyyne juoksi ihan kamalaa vauhtia pitkin hakuruutua. Se juoksi monta kertaa suunnilleen damin yli (en sitten tiedä, huomasiko vai eikö muuten vaan ottanut vierasta damia..). Ihan takaosassa se löysi lopulta damin ja otti sen suuhunsa. Sen jälkeen damia kannettiin noin 10 metriä ja jätettiin siihen. Pillitin muutaman kerran Tyyneä myös takaisin, mutta eipä se kiirettä tuntunut pitävän (murr!). Lopulta ihan ajan lopussa Tyyne taisi ottaa sen alunperin löytämänsä damin ja toi sentään sen mulle. Eipä mennyt ihan nappiin tämä rasti...

Tuomarin arvostelu hakutehtävästä:
Haku: Rurkii aluetta kattaen koko alueen mutta jättää damin kesken palautuksen eikä tuo kuin 1/6. Pisteet 2/20.
Yhteistyö (haku): Vauhdikas koira. Saisi palauttaa damit ne löydettyään. Pisteet 4/10.

Hakutehtävän jälkeen siirryimme tien toiselle puolelle ensin kakkosmarkkeeraukseen. Tyyne markkeerasi molemmat heitot hyvin. Se juoksi suoraan ensimmäiselle ja kuikuili hieman toista damia palautusmatkalla. Tässä vaiheessa pillitin varmuuden vuoksi ;) Toinen dami tuli suoraviivaisesti käteen.

Siirryimme metrin pari ohjauslinjan alkuun. Aluksi tuli laukaus, jonka jälkeen sain laittaa koiran ohjaukseen. Ensimmäinen dami oli aika lähellä ja se löytyi erinomaisesti. Toiselle ohjaukselle laitoin koiran hieman huolimattomasti ja se kaarsi hieman linjalta sivuun ja tämän jälkeen meinasi vaihtaa hakuun. Kutsuin koiran takaisin ja laitoin huolellisemmin toisella kerralla. Tyyne eteni suoraviivaisesti damille asti, joka oli vielä pienen kummun takana. Toisessa lähetyksessä koirasta lähti pieni vinkaisu,  joka oli myös ihan uutta meille.

Tuomarin arvostelu rastilta:
Markkeeraus: Noutaa vauhdikkaasti ja suoraviivaisesti molemmat damit. Pisteet 19/20. 
Ohjaus: Etenee linjaa hyvin lähemmälle damille. Toiselle lähetettäessä heittää haulle, mutta toisella lähetyksellä tehtävä onnistuu. Pisteet 15/20.
Yhteistyö:  (ohjaus/markkeeraus): Ohjauksessa tapahtunut lievä haulle karkaaminen pudottaa pisteitä. Hyvät luovutukset. 8/10.

Yhteensä pisteitä tuli 48/80.

Muiden sisarusten suoritukset menivät vähän samaan tyyliin, että haku meni niiltä vähän juoksenteluksi ja ohjaus ja markkeeraus paremmin. Ansa sai 47/80 pistettä ja Chili 35/80. Lähdimme pois ennen virallista tulosten julkistusta, joten en vielä tiedä, millaisille sijoille tuollaisilla pisteillä on päässyt kenneljoukkueiden sarjassa. Tuskin kuitenkaan kovin korkeille sijoille, mutta eipä se haittaa :)

No, kivaa oli jokatapauksessa! Ja tiedänpähän taas mitä seuraavaksi harjoitellaan ;) Luoksetuloa ja damien&riistojen palauttamista hausta... Tyynelle ei ole todellakaan mikään ongelma irrota minusta vaikka kuinka kauas, mutta sillä ei toisaalta ole mitään palavaa halua tuoda minulle kaikkea löytämäänsä. Eli takaisin vaan perusasioiden ääreen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti