14.3.2012

Vähän kaikenlaista...

Edellisestä päivityksestä on taas vierähtänyt melkein kuukausi. No, toisaalta eipä tässä kamalasti päivittämistä ole ollutkaan. Lähdimme Tyynen synttäreiden jälkeen viikoksi Madeiralle. Sen ajan Rauha sai lenkkeillä sen Mauri-pojan perheen luona ja Tyyne taas oli erinomaisessa täysihoidossa Ansa-siskon luona.

Loman jälkeen heti ensimmäisissä treeneissä Rauha nosteli hassusti toista takajalkaansa jonkun luoksetulon pysäytyksen jälkeen, joten se sai varmuuden vuoksi olla seuraavan viikon levossa, vaikkei liikkeessä mitään erityistä sittemmin näkynytkään. Kävimme myös pyörähtämässä Valkealassa näyttelyssä 3.3 molempien punaisten kanssa. Rauha sai elämänsä ensimmäisen ERIn hienolla arvostelulla. SA jäi saamatta turkin kunnon takia. Karva oli kyllä kasvuvaiheessa, mutta onnettoman lyhyttä. Tyyne sai ensimmäisestä virallisesta näyttelystään myös erinomaisen. Se oli myös luokkansa kolmas seitsemästä junnunartusta. Neljänneksi tuli vielä Tyynen Friidu-sisko EH:lla, joten ihan tyytyväinen voin olla. Rauhalle on kaavailtu lähitulevaisuudelle enemmänkin näyttelyitä, niistä lisää myöhemmin.

Näyttelyn jälkeen heti seuraavana päivänä Tyyne onnistui lenkillä rikkomaan toisen etutassunsa jäähän tai lasinsiruun. Tästä syystä se sai olla saikulla koko viime viikon. Kaiken lisäsi Rauhan juoksut alkoivat viime viikolla, joten meidän treenailut on sattuneesta syystä olleet aika minimaalisia. Jotain ollaan kuitenkin yritetty vähän tehdä, että Tyyne ei ole vallan tylsistynyt kotona kököttämiseen.

Suurin edistys meillä on ehdottomasti se, että Rauhan tunnari on muuttunut loman aikana taas toimivaksi. Olen tehnyt liikettä liikkurin kanssa ja kotona ja yhtä ainutta poikkeusta lukuunottamatta Rauha on tehnyt superhienoja haisteluja ja tuonut omaa varmasti! Voi kumpa meidän kaukokäskytkin olisivat kokeneet vastaavan ahaa-elämyksen, mutta ei. Niiden kanssa ollaan edelleen samassa pisteessä kuin aiemminkin. Rauha tarvitsee jonkun takapalkan, jotta tekee siirtymät hyvin yhtään pidemmältä matkalta. Jotain tarttis keksiä, kaukojen valmiiksi saamisen jälkeen voiykkösen pitäisi olla hyvinkin realistinen tavoite...

Kävimme sunnuntaina Tiinan&Mallan kanssa treenaamassa ja kokeilin siellä Rauhan kanssa tunnarin lisäksi myös hieman temppuilua. Heitin kapulan, jonka jälkeen käskinkin koiran ruutuun. Rauha tarvitsi kyllä muutaman lisäkäskyn, mutta se meni ruutuun! Lisäksi ruudun paikka oli nyt oikein hyvä, kun ensimmäisen toiston jälkeen sain suuni kiinni, enkä huudellut mitään pysäytyskäskyjä, vaan annoin koiran itse etsiä oikean paikan. Luoksetulon pysäytys sujui taas hyvin. Kerrankin jouduin jopa ottamaan pari läpijuoksua, kun Rauha alkoi niin vahvasti himmailemaan alussa. Jes, tää tuntuu jo normaalitilanteelta :D Maanantaina treenailtiin pentueporukalla ja siellä Rauha teki mun kanssa vähän seuraamista, kaukoja ja tunnaria. Seuraamisessa koira teki ihan ok, mutta huononsi paikkaa paljon heti kun palkkasin sitä välissä vähän pallolla. Tunnarissa se sääti ekalla yrityksellä jotain kummallista ja toi väärän. Kaksi seuraavaa toistoa oli hienoja, joten tästä yksittäisestä epäonnistumisesta en ajatellut vielä sen kummemmin ahdistua. Rauha on aina noissa treeneissä tosi kovilla kierroksilla ja siellä sille on tunnaritkin siitä syystä olleet aina tosi vaikeita. Nyt sentään sain hyviä onnistumisia ;)

Tyynen kanssa mä keksin ensin fiksusti la-iltana tsekata meidän tokotilanne tekemällä avo-liikkeet putkeen palkatta. Laitoin valmiiksi auton päälle koiran loppupalkaksi kissanruokapurkin (Tyynen näkemättä). Se tuntui kuitenkin haistavan purkin, kun aina vapautusten jälkeen yritti haahuilla autolle päin. Muutenkin Tyyne oli ihan hirveässä vireessä lenkki- ja treenitauon jälkeen. Vinkui liikkeiden välissä ja kaikkea. Jäävissä ei kuunnellut yhtään, vaan vasta toisella jäi edes paikalleen. Luoksarin pysäytys kesti varmaan 5m ja noudossa Tee keskittyi puremaan kapulaa niin innokkaasti, että luovutusasento oli melkein metrin päässä musta. Hypyssä se sääti kans jotain ja ainoa kunnolla onnistunut asia oli oikeastaan kaukot. Ja seuraaminenkin meni ihan siedettävällä tavalla. Mutta tästä treenistä on paras vetää vaan se johtopäätös, että Tyyne ei todellakaan ole parhaimmillaan treenitauon jälkeen, varsinkaan jos se ei ole myöskään saanut lenkkeillä normaalisti.

Sunnuntaina aloitinkin korjaussarjaa lauantain pohjalta. Tyyne sai tehdä peruuttaen jääviä ja parin toiston jälkeen teki taas loistavasti. Tosin seisomisen taakse paluu kokonaisessa liikkeessä ei vielä ole kovin varma. Lisäksi Tyyne sai tehdä luoksarin pysäytystä, missä se taas jarrutti kenguruna. Tein sitten vaan jarrutuksia, missä heitin käskyn kanssa samaan aikaan pallon. Noudon luovutuksia tehtiin ihan lähietäisyydeltä ja ne menivät myös hyvin. Ongelma taitaa olla eniten se heitto, mikä nostaa kierrokset kaakkoon...

Maanantain treeneissä Tyyne sai tehdä luoksarin pysäytystä (nyt teki taas tosi hyvin?), liikkeestä seisomista (kääntyi palatessa ekalla kerralla), hyppyä (hieno, nyt se osaa istuakin :) ) ja seuraamista pieniä pätkiä. Se tuntuu kyllä tauosta taas parantuneen ja nyt seuraaminen oli mukavan innokasta ja tiivistä.

Tyyne on nyt parin viikon ajan tehnyt lähes päivittäin kotona tai kentällä tunnaria niin, että se on käynyt vaan syömässä nameja väärien kapuloiden välistä. Tässä yhteydessä koiralle on opetettu myös muut liikkeen osat, mm. oman kääntymiseni ja virittelyt ennen liikettä jne. Teemme namien syömistä vielä tämän viikon ja ensi viikolla uskaltaudun kokeilemaan oman kapulan kanssa, että olisiko Tyyne valmis jo seuraavaan vaiheeseen.

Tänään Tyynen kanssa on vuorossa tokon hallitreenit. Tyynen kanssa on menossa myös taipparikurssi ja Pirkan Dameihin ollaan myös osallistumassa kuun lopussa Ainstainin joukkueella :) Noutojuttuja on tehty kyllä tässä muun puuhastelun ohessa koko ajan, mutta lähiaikoina niitä täytyy tehdä hieman enemmän, että ollaan varmasti valmiita ekoihin "kisoihin"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti