25.3.2012

BH Tollerbay Banjo Swing

Lemmikkipalstojen äkkilähtöihin ilmaantui alkuviikosta ilmoitus, että tänään Orimattilassa pidetään BH-koe, jossa on vielä tilaa. No, kaverin yllytyksestä pistin sitten tiedustelua asiasta järjestäjille ja sain varmistuksen, että myös juoksunartun kanssa voi osallistua.

Tänään siirrettiin sopivasti kelloja kesäaikaan, joten aikainen herätys tuntui tavallista kirpaisevammalta. Olimme vähän kahdeksan jälkeen Orimattilassa ja alkuun allekirjoittaneella oli kohtuullisen pöllähtänyt olo, kun en tiennyt yhtään, mitä odottaa ja mitä minun pitäisi tehdä milloinkin. Rauhan suoritusvuoro oli ihan loppupäässä, koska juoksunartut tekivät viimeisenä. Itseäkin alkoi vähän jännittää, kun bh-kokeessa olisi suotavaa muistaa kaavio edes jollakin tapaa.

Ulkona koira vaikutti ihan sopivalta, pienen kävelyn jälkeen otin sen hengaamaan hallin ulkopuolelle. Sitten omalla suoritusvuorolla sisään halliin. Heti hallin ovesta mentyämme koiran nenä putosi maahan. Olimme paristamme suuremmalla numerolla, joten tuomarin kättelyn jälkeen menin hallin takakulmaan laittamaan koiran maahan. Paikallamakuu itsessään meni ihan hyin. Jouduin tosin antamaan lopussa kaksoiskäskyn, kun annoin ensimmäiseksi Rauhalle vahingossa Tyynen perusasentokäskyn, mihin se ei tietenkään reagoinut...

Paikkamakuun jälkeen menimme seuraamisen aloituspaikkaan. Huomasin jo sinne siirtyessäni, että Rauhalla ei ollut harmaintakaan käsitystä siitä, että tarkoitus olisi tehdä jotain tokoa. Se taisi "seurata" pari metriä, minkä jälkeen kuono tippui maahan. Molemmat seuraamiset meni sitten jäljestyslinjalla, itseä hävetti kävellä eteenpäin, kun olisi lähinnä tehnyt mieli huomauttaa koiralle, että meidän pitäisi tehdä yhdessä hommia. Liikkeestä istuminen oli jo ihan hyvä. Näin myös liikkeestä maahanmeno.

Itse oletin luonnollisesti, että tuollaisella suorituksella ei voi päästä läpi, mutta olin näköjään väärässä. Seuraamiset tais molemmat olla puutteellisia, mutta muut liikkeet ihan jees. Tosin tietysti luoksetulosta tuli napinaa, kun koira tuli suoraan sivulle, minne se vielä suorastaan käskettiin ;)

Tottisten jälkeen lähdettiin sitten kaupunkiosuudelle, joka pidettiin paikallisen S-Marketin pihalla. Siinä jätettiin koira ensin kiinni tolppaan. Ohjaajan ollessa poissa, koiran ohi käveli toinen koira. Sitten kierrettiin parkkipaikkaa ympäri. Matkan varrella ohitettiin juoksija ja pyöräilijä, joka soitti kelloa. Myös auto ajoi meitä kohti ja kuljettaja jutteli ohjaajalle hetken mukavia.

Kuljin kaupunkiosuuden ihan tarkoituksella hihna pitkänä samaan tapaan, kuin meillä normilenkit mennään. Rauha ei tuntunut edes huomaavan "häiriöitä", vaan kulki nätisti ilman käskyjä mukana. Kuten arjessakin ;) Tosin täällä Malmilla on ihan normilenkeilläkin vähän enemmän häiriötä, kuin tuolla kokeessa oli...

No, nyt Rauhan nimen edessäkin on jonkinlainen titteli. Muita odotellessa ;)

-----

Muista jutuista sen verran, että kävimme torstaina koirien kanssa hierojalla. Rauha oli oikein erinomaisessa kunnossa, ilmeisesti jokusen viikon takainen takajalan pieni revähdys oli parantunut kokonaan. Tyyne taas oli tosi pahasti jumissa ja sai hoidoksi hihnalenkkeilyä, kauratyynyä, venyttelyä yms. Syynä jumiutumiseen on mitä ilmeisimmin reilun viikon takainen lenkki, jossa Tyyne kompastui ohi juostessaan Sallin hihnaan ja lensi ilmassa täyden voltin pudoten asfaltille lopulta selälleen. Se oli tuon jälkeen näennäisesti ok, mutta selkähän siinä oli jumiutunut ja sen myötä koko muukin koira.

Eipä siis ihme, että Tyyne oli keskiviikon treeneissä vähän vaisu... Nyt keskitymme hoitamaan selän kuntoon ja treenamme ainoastaan kotona tunnarin hajuerottelua naksulla. Pirkan Dameihin mennään sitten viikon päästä aika pienellä viimeistelytreenillä...

Perjantaina kävimme tekemässä Tiinan ja Essin kanssa pienet kisamaiset treenit, Tyyne ei voinut tehdä paljon mitään, kun en voinut sitä jumisena seuruuttaa. Teimme sitten paikallaolon (3min), jäävät, kaukot ja hypyn yhdellä laudalla. Jäävissäkin valmistelevat osuudet otettiin tarkoituksella tosi lyhyiksi, ettei turhaan tule rasitettua koiraa. Itse liikkeet meni hyvin. Alussa Tyyne hieman vinkui, mutta tein tällä kertaa niin, etten kehunut tai vapauttanut koiraa liikkeiden välissä ollenkaan. Lopuksi koira sai vain vaisut kehut ja päätyi autoon. Odotusarvon laskemista siis ;) Tyyne oli hieman hämillään, mutta hiljeni tällä taktiikalla nopeasti. Rauha teki hieman BH-valmistelua maaten paikalla Essin&Pepin höntsäillessä ja kiertämällä ihmisten ympäri seuraten. Lopuksi otettiin vielä tunnari, kun Essillä oli kapulat mukana. Se meni ihan hyvin, mutta palautuksissa koira juoksi mun ohi ja jäi haistelemaan jotain länttiä.

Ilmeisesti Rauhan kanssa ei vaan kannata tehdä mitään kovin järkevää juoksuisena. Mä en muista Rauhan haistelleen mitään kenttien hajuja tyyliin ikinä ja nyt juoksun aikana tehtäessä koko bh-kaavio meni nuuskutteluun :O

Eilinen meni Riihimäellä kuunteluoppilaana Heidi Kailion tokovalmennuspäivässä. Ihan kiva reissu :) Eipä sieltä mitään uutta ja ihmeellistä tarttunut mukaan, mutta käytin tilaisuutta hyväkseni ja kyselin väliajoilla Heidiltä mielipiteitä meidän ongelmajuttuihin. Tyynen ääniongelman suhteen se oli kuvailun jälkeen sitä mieltä, että koira kannattaisi purkaa lelun kanssa sopivaan vireeseen ennen suoritusta. Luoksetulon kenguruloikasta Heidi taas totesi, että sekin on tietynlaista ennakointia, eli läpijuoksuja vaan ohjelmistoon. Mä oon tainnut fiksoitua niin vahvasti Rauhan luoksetulon pysäytysongelmaan, etten muista Tyynenkään kanssa ottaa tarpeeksi läpijuoksuja, vaikka se niitä taas tarvitsee.

---

Huomenna alkaa Rauhan nome-kurssi. Menemme nyt juoksusta huolimatta paikalle, vaikka en tiedä sitten, miten hyvin se keskittyy tuon juoksunsa takia. No, näenpähän ainakin kouluttajan ja ryhmän. Muutoin ensi viikolla otamme aika rennosti, kun Tyyne saa jättää treenailut väliin ja keskittyä lihasjumien avaamiseen...

1 kommentti: