22.3.2012

Normipäivä

Eilen harkitsin työpäivän jälkeen vakavasti tokotreenien väliin jättämistä, kun väsytti ja muutenkin treeni-ideat oli vähissä. No, mentiin sitten lopulta kuitenkin, kun ajattelin että treenaaminen piristäisi.

Tällä kertaa mulla ei ollut mitään ylöskirjoitettuja suunnitelmia, mutta matkalla päätin keskittyä (vaihteeksi) seisomiseen liikkeestä, luoksetulon stoppiin, noudon luovutukseen ja seuraamisen oikealle käännöksiin. Hallissa meitä olikin tällä kertaa vain neljä paikalla, joten lopputuloksena tein tunnin itsekseni ja ehdimme tehdä paljon muutakin, mitä en varsinaissesti ollut suunnitellut treeniin...

Alkuun otimme pari lyhyttä paikalla istumista. Niissä jätin pallon koiran eteen, ettei ainakaan valahda maahan. Ja Tyyne pysyi mukavan terhakkaasti istumassa. Tämän jälkeen otin seuraamista lelun kanssa ja varsinkin alkuun oikealle käännökset oli huonoja. Muutenkin Tyyne seurasi vähän väljästi, eikä se tuntunut kivalta. Yritin sitten palkkailla käännöksistä ja hyvästä seuraamispaikasta lelulla. Käännökset parani treenin aikana, mutta seuraamispaikka ei juurikaan. Katsotaan illalla Jennyn tuomio siitä, onko koira jumissa ja jos ei erityisesti, niin täytyy ottaa taas työn alle seuraamisen tiiviys...

Sitten otettiin seisomista. Nyt Tyyne jo pysähtyi käskystä aika hyvin. Otin etupalkan käyttöön ja tarkoitus oli vahvistaa paikalla pysymistä, vaikka kierrän taakse. Tässä kävi kaikenlaista säätöä, mutta saimme onnistuneitakin suorituksia. Välillä Tyyne kävi hyppimässä estettä aika vapaamuotoisesti viidellä laudalla. Alkuun sillä oli hankalaa, mutta hypytys tuntui toimivan ja koira alkoi hyppäämään paremmin. Otimme lopuksi vielä kapulan kanssakin hyppäämistä (4:llä laudalla) ja se ei tuottanut ongelmia :)

Luoksetulon stoppeja tehtiin jokunen. Taas Tyyne loikki kummallisesti jo heti alkumatkasta. Pysähtyi kyllä ok, mutta tuo loikkiminen pitäisi kyllä saada jotenkin pois... Tein myös kiertoja sen kanssa, josita muutaman kerran myös pysäytin koiran. Kierroissa Tyynen juoksu- ja jarrutustaktiikka on ihan erilaiset kuin luoksetulossa. Tähänkin pitäisi jotain keksiä.

Sitten niitä noutoja, mitkä meni tosi hyvin. Ainut hankaluus oli se, että Tyyne tulee herkästi palautuksissa yli ja luovutuspaikka on pikkasen vinossa mun takana. Mut on se parantanut kovasti, että eiköhän se siitä :)

Treenit meni kait ihan hyvin, mutta silti niiden jälkeen oli edelleen aika väsynyt olo. Ehkä olisi vaan pitänyt jättää treenit väliin, kun ei niin napannut... Noiden avo-liikkeiden hinkkaaminen tuntuu vaan jotenkin niin tylsältä. No, otetaan vähän rennommin vähän aikaa, niin eiköhän sitä motivaatiota taas löydy. Ja lauantaina olen menossa erääseen toko-koulutukseen kuuntelemaan, joten eiköhän sieltäkin löydy taas uutta intoa treenata.

Iltalenkillä teimme vielä Rauhan kanssa hieman tottista sunnuntaita silmällä pitäen. Ihan hyvältä se vaikutti, perjantaina vielä viimeistelytreenit ja katsotaan mihin se riittää :)

1 kommentti:

  1. Tsemppiä sunnuntaille! Ketä oot menossa kuuntelemaan viikonloppuna?

    Kertoilehan jatkossakin, miten toi tunnaritreeni sujuu! Ihan vaan mielenkiinnosta haluun tietää, kun on taas yksi uusi opetustapa mulle tämä. :)

    VastaaPoista