21.3.2012

Alkuviikon treenit

Maanantaina meillä oli taas vuorossa treenit Ainstainien kanssa. Tällä kertaa teemana kuitenkin pääasiassa toko. Tyyne vinkaisi taas aluksi perusasentoon otettaessa. Otin tällä kertaa avuksi lelun, joka oli ensin mun kainalossa näkyvillä. Seuraus: koira oli hiiren hiljaa. Otettiin sitten hieman seuraamista ja perusasentoon tulemisia, joista palkkasin runsaasti. Tämän perään teimme liikkeestä seisomista, joka tuntuu edelleen olevan vähän unholassa. Palkkasin lelulla pelkästä pysäytyksestä. Peruuttaen tämä toimii edelleen mainiosti, mutta sivulla ei niinkään...

Toinen teemaliike meillä oli luoksetulon pysähtyminen, mikä tuntuu olevan harvinaisen vaikeaa joka koiran kanssa... Annoin pallon Mirkalle, joka heitti sen alkuun palkaksi suorana pysähtymiskäskystä. No, seuraavalla toistolla Tyyne keskittyi kyttäämään Mirkaa, joten vaadin sen tulemaan mun luokse. Palkkasin narulelulla, mikä ei kelvannutkaan enää, kun Tee oli nähnyt TENNISPALLON. No, muutaman vauhdista palkkaamisen jälkeen tein vielä yhden pysäytyksen, mikä onnistui muuten hyvin, mutta käskystä koira hyppäsi 90astetta ilmassa ja pysähtyi poikittain naama valmiiksi Mirkaa ja oletettua palkkiota kohti. Jatkossa siis itselle ehdottomasti samanlainen pallo ja VAIHTELUA...

Seuraavaksi piilotin pari kertaa omaa tunnarikapulaa hankeen. Se meni ihan ok, tosin tunnarin käsittely voisi olla parempaa. Mutta aika hyvin se sitä piti, varsinkin ottaen huomioon sen, ettei pitämistä olla kamalasti treenattu.

Menimme nollaamaan oman hakemista nurkan taakse ja tein siellä yksinäni hieman damitreeniä. Heitin damin eteen ja tein täyskäännöksen ja seuruutin koiraa toiseen suuntaan. Jossain vaiheessa pysähdyttiin ja heitin toiseenkin suuntaan damin. Käännyttiin ja nätistä kävelystä vapautuin koiran edessä olevalle damille joko suoraan liikkeestä tai perusasennosta. Koira työskenteli keskittyneesti ja hiljaa. Seuraavaksi tein kakkosia, joissa Tyyne vilkuili kyllä aluksi toisen suuntaan, mutta tuli kiltisti kun annoin lisäkäskyn. Parin toiston jälkeen teimme vielä pari ohjausta toiseen markkeerauspaikkaan. Heitin häiriöksi ihan linjan viereen yhden damin. Ekalla kerralla Tyyne meinasi langeta siihen, mutta kiellosta tuli takaisin ja lähti nätisti ohjausdamille.

Noutopuuhailujen jälkeen palasimme vielä tokopuolelle parkkista ja teimme muutaman naminsyöntitunnarin.

Eilen meillä oli enemmän tai vähemmän vapaapäivä, mutta halusin kokeilla Mirkan läsnäollessa vihdoin yhdistää tunnarin palaset kokonaiseksi liikkeeksi. No, eihän se vielä ihan nappiin mennyt. Ensin teimme muutaman oman piilotuksen ja sen jälkeen oma riviin ilman nameja. Tyyne meni riviin, ihmetteli hetken ja alkoi sitten sovittaa kapuloita suuhunsa. Toi sitten jonkun vaan, ei sillä ollut mitään ajatusta omasta. Kokeilimme uudestaan niin, että piilotin oman kerran uudestaan penkkaan ja sitten oma riviin. Taas sama reaktio. Hetken pohtimisen jälkeen palautimme namit riviin ja otimme oman siitä pois. Tyyne teki tämän taas tavalliseen tapaansa syöden namit, mtuta koskematta kapuloihin. Kokeiltiin vielä vikana laittaa namit ja oma riviin, jos koira keksisi tuoda oman sitten namien syönnin jälkeen. Eipä tuonut. Ei kylläkään mitään muutakaan, joten tällä treenillä tuskin pilasimme mitään tähän asti rakennettua.

Selvästi Tyynellä ei ole vielä mitään käsitystä hajuerottelusta. Nyt allekirjoittaneella onkin mietintämyssyssä se, miten hajuerottelun saisi parhaiten opetettua koiralle ilman noutoja. Katsotaan nyt, vähän on mietinnässä, josko hommaan lisäisi jonkun apuhajun (maksamakkara tms.), kun Tyyne on välillä vähän putkiaivoinen...

Tänään on vuorossa Koivisporukan hallitreenit. Rauha juoksee edelleen kotona, joten pääsen taas rauhassa keskittymään Tyyneen. Huomenna molemmat koirat pääsevät hierontaan, vähän kauhunsekaisin tuntein odotan, miten jumissa nuo ovat viimeaikaisten törmäilyjensä jäljiltä.

Rauha sai maanantaina omalla vuorollaan vähän höntsäillä dameilla. Mä tein sille ohjauksia parilla damilla tosi lyhyellä matkalla. Ja häiriödami oli melkein toisen linjassa. Rauha keskittyi hommaan tosi kivasti ja oli hiljaa ja rauhallinen. Häiriönä Mirkan Taito-bortsu rallatteli lähistöllä ja taisi pari kertaa viedä Rauhan läheltä daminkin. Rauha ei siitä juurikaan häieiintynyt, eikä ottanut kierroksia :) Noutojen jälkeen R sai tehdä höntsäten muutamat kaukot ja lopuksi vielä tunnarin noin 30 kapulalla. Ja oma tuli varmasti (ja nopeasti), joten nyt tosiaan noi kaukot alkaa enää olemaan se heikoin lenkki meidän voi-liikkeistä.

Rauhan päänmenoksi tuli vähän ex-temporena ensi viikonlopuksi eräs juttu, mutta siitä lisää sitten sunnuntaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti