15.3.2012

Tyynen treeni-ilta

Eilinen oli pyhitetty täysin Tyynelle, koska Rauha ei juoksuisena päässyt hallitreeneihin. Tehtiin Tyynen liikkeet kahdessa sessiossa, molemmissa kaksi juttua. Plus paikkamakuu. Kokonaisuutena koira tuntui aika hyvältä tällä kertaa :)

1.sessio: 

1. Seuraamista liikkurin kanssa
Halusin mahdollisimman paljon tapahtumia (myös voi-siirtymiä yms.) ja annoin Sarille naksuttimen, että voin itse keskittyä vain kävelemiseen.
  • Tämän treenin idea muuttui hieman siinä tehdessä. Hallissa oli aika paljon äksöniä, joten jouduin muutaman kerran muistuttamaan kakaralle, että muhun pitää keskittyä. Seuraaminen oli pääosin ihan hyvää, mutta siitä olisi voinut alusta asti palkata tiheämmin (jos olisin osannut ennakoida tilanteen vaikeuden). Oikealle käännöksissä Tyynen keskittyminen herpaantui melkein joka kerta, eli se täytyy kyllä ottaa tehotreeniin...
2.  Metalliesineen nouto
Tyyne ei ole metallia noutanut varmaan puoleen vuoteen, joten tarkoitus oli tsekata, onko se vielä kiva ja toimiiko homma (ja mikä parasta, metallilla mun ei tarvitse murehtia puremista ;) )
  •  Otin ensimmäisenä rohkeasti kokonaisen liikkeen. Ja sehän meni lähes nappiin. Ainoa pieni virhe tuli lopussa, kun Tyyne tuli ensin kapulan kanssa oikealle paikalle perusasentoon, mutta mun kumartuessa se siirsikin peppua pari senttiä taaemmas. Otin sitten vaan muutaman noston ja perusasentoon tulon kapulan kanssa. Täytyy luovutuspaikka ottaa edelleen tehotreeniin (puukapulan pureskelun lisäksi), koska Tyyne on vieläkin hieman epävarma siitä kapula suussa... Mutta metalli oli kiva ja se irrotettiin vasta vapautuksesta tai irti-käskystä, joten hyvällä mallilla se on :)
2.sessio:

3. Paikallamakuu ryhmässä (3min)
 Olemme tehneet viime aikoina aika kisamaisia ja ylipitkiä (4+min) paikallamakuita, joten ajattelin vaihteeksi helpottaa. Otin siis pitkästä aikaa meidän ruokarasian ja jätin sen Tyynen kanssa yhdessä reppuun. 
  • Tyyne oli tosi innoissaan namipurkista, mutta tuli nätisti irti makuupaikalle. Teimme paikallamakuuta kujana, eli vastapäätä oli toinen koira. Käskyn tullen kakara haaveili jotain ja tarvitsi toisen käskyn. Olin piilossa koko ajan ja koira makasi rauhallisesti, vaikka ympärillä tapahtuikin. Palattuani vapautin Tyynen suoraan maasta repulle.
4. Luoksetulon pysäytys
Tässä ajattelin tehdä lyhyehköä matkaa ja keskittyä hyvään jarrutukseen. 
  •  Palkkasin ekalla toistolla itse ja Tyyne pysähtyi ihan hyvin. Tokalla toistolla jarrutustyyli oli taas loikkamallia, eikä kovin tehokas. Ja pysähtymisen jälkeen tuo pakitti (?!) metrin. En palkannut... Tämän jälkeen annoin Sarille pallon ja saatiin muutama ihan hyvä pysäytys, joissa Tyyne jarrutti ilman loikkia. Toistoja vaan, eiköhän tämä hiljalleen tästä etene :)
5. Tunnistusnouto
 Tarkoitus edelleen vaan namien syöntiä häiriökapuloiden välistä...
  • Tehtiin 2 toistoa liikkurin kanssa ja Tyyne on selvästi hokannut jutun juonen. Pari päivää vielä tätä ja sitten kokeillaan oman kanssa, toimiiko. Jännää...
 Oltiin valmiita jopa etuajassa, joten kokeilin Tyynen kanssa pari kertaa ruutua. Virittelin sitä noin 10 metrin päästä "missä ruutu" -kysymyksellä ja lähetin ruutuun. Ja koirahan meni - suoraan nappipaikkaan seisomaan. Menin ruutuun kehumaan ja palkkaaman. Otettiin vielä pari toistoa, kun halusin nähdä, oliko eka kerta vahinko. Mutta koira meni joka kerta just oikeaan paikkaan seisomana. Käskin sen kerran seisomasta vielä maahankin ja sekin toimi. Jesh!

Kotiparkkiksella teimme vielä pienet damisulkeiset kahden damin kanssa. Anninan treeneissä Tyyne vinkaisi sellaisessa tilanteessa, että eteen oli heitetty markkeeraus ja mä käänsinkin sen vastakkaiseen suuntaan.Nyt tein saman heittämällä damin itse. Ja vinkaisu tuli. Nuhtelin hieman ja kävin itse hakemassa damin. Otin muutaman toiston ja autoin koiraa hieman namin kanssa kääntymään. Ja vapautin kääntymisestä damille, kun oli hiljaa. Ja parin toiston jälkeen se hiljeni :)

Illalla ja aamulla hinkkasimme vielä kaukoja sisällä. Mirka oli nähtyään sitä mieltä, että kolmas etujalan askel ei haittaa, kun takajalat pysyvät kuitenkin paikallaan. Ja onhan Tyyne pitkärunkoinen koira, joten ei sen välttämättä ole edes helppoa tehdä istu-seiso-siirtymää liikuttamalla vaan kerran molempia tassujaan. Yritän kuitenkin jatkossa naksauttaa ennen kuin kolmas askel tulee, sillä Tyyne tekee paljon hyviäkin siirtymiä.

Illalla sorruin hieman hinkkaamaan liian pitkäksi aikaa (kun suoritus ei ollut musta riittävän hyvä), mutta aamulla teimme vain nopean pikatreenin. Jatkossa pikatreenejä vaan lisää! Tällä hetkellä koira on alle metrin päässä musta, mutta tekee siistihköllä tekniikalla kaikkia siirtymiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti