14.6.2012

NOU 0

Käytiin tänään taippareissa Tyynen kanssa. Alku meni oikeastaan niin nappiin kuin vaan voi mennä. Koira oli hiljainen ja keskittynyt. Vesitöissä se syöksyi suoraan käskystä veteen ja toi lokit nätisti käteen. Hakuruudun selvittämiseen tarvittiin neljä lähetystä. Jokaisella lähetyksellä Tyyne lähti laukalla ruutuun ja tuli nopeasti varis suussa takaisin. Kaikki riistat tulivat suoraviivaisesti käteen.

Jälki oli kohtuullisen haastavaan maastoon tehty. Se oli suora jälki, eikä kaartanut juuri yhtään. Tyyne lähti jäljelle sata lasissa ja heti 10m juoksemisen jälkeen se kaarsi vasemmalle, kun jälki lähti oikealle. Koira juoksenteli jossain puskissa seuraavat minuutit, mutta jäljen seuraaminen oli aika onnetonta. Eipä siinä lopulta auttanut kuin uskoa, että ei se koira kanille löydä :( Olimme onneksi aamupäiväryhmän viimeinen koirakko, joten saimme harjoituksena kävellä yhdessä koiran kanssa jäljen loppuun.

Nyt ei voi muuta todeta, kuin että harmittaa mielettömästi :( Totuuden nimissä on kyllä myönnettävä, että olemme harjoitelleet jälkeä vähiten ja onhan tuo aina käyttänyt paljon ilmavainua. Luotin vaan etukäteen niin vahvasti siihen, että kyllähän se koira nyt kanille asti löytää. Toisaalta meidän treenijäljet ovat myös yleensä olleet U-kirjaimen muotoisia, että varmasti tuo jäljen suoruus hämäsi myös koiraa jonkin verran. No, tiedänpähän ainakin, mitä lähitulevaisuudessa treenataan... Ja olihan Tyyne alkupään tehtävissä ihan suvereeni, että oli siinä kokeessa paljon hyvääkin :)

Arvostelu: 
Koe: Iittala 14.6.2012
Tuomari: Jouni Vimpeli

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja vieraisiin ihmisiin.
2. Uimahalu: Selvittää tehtävät helposti.
3. Hakuinto: Erittäin hyvä, kattaa aluetta hyvin.
4. Noutohalu: Ottaa riistat empimättä, oma-aloitteisesti.
5. Nouto-ote: Hyvät otteet
6. Palauttaminen: Nopeat palautukset ohjaajalle.
7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen.
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Koira ei selvitä jälkeä.
9. Yhteistyö: Hyvä.
10. Yleisvaikutelma: Koira, joka suorittaa päivän tehtävät jälkeä lukuunottamatta hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti