6.7.2010

Maanantain agitreenit ja perään nomeilua

Maanantaina oli taas vuorossa agilitytreenit hurjassa helteessä. Meillä oli monta pientä radanpätkää ja teemoja. Yhdessä oli ihan puomi ja hypyt molemmin puolin. Tämä oli hyvä harjoitus meille, niin pääsin tekemään toistoja kaaren kanssa niin, että koira jatkaa puomin jälkeen eteen hypylle. Nythän Rauha odottaa sitä narupalloa aina kontaktin jälkeen, ja kääntyy vahvasti mua kohti. Vietiin narupallo yhdessä hypyn taakse, mutta sain silti auttaa Rauhaa puomin jälkeen, että se irtosi itse hypylle. Yhdessä harjoituksessa lähetettiin sylkkärillä koiraa keinulle. Ekalla yrityksellä neiti ei jarruttanut yhtään, vaan keinu meni läpijuoksuksi. Onneksi se ei haitannut mitään, seuraavalla kerralla ihan yhtä kovalla innolla esteelle, tällä kertaa tosin pysähtyen ;)

Yksi harjoitus oli hyppysuora, jonka keskimmäinen este oli okseri ja eka rengas. Suoran lopussa oli pujottelu. Tämä oli tosi hyvä harjoitus meille, koska Rauhalla on välillä ollut hankaluuksia mennä vauhdista pujottelemaan. Hypyt menivät ihan hyvin, okseri taisi ekalla kerralla pudota. Pujottelussa tuli satunnaisia virheitä, mutta kokonaisuutena pujottelu alkaa sujua meiltä jo hyvin. Tosin tällä hetkellä mä voin olla aika kaukana takana ja sivusuunnassa, mutta en koiran edellä. Pitää siis alkaa harjoitella enemmän myös sitä, että etenen itse koiran edelle ilman että pujottelu kärsii.

Yksi harjoituksista oli syherö, jossa oli muutama hyppy, putki ja aa. Siinä oli monia eri variaatioita, ja ne menivät kaikki tosi hyvin. Aalla en pitänyt kaarta ollenkaan, vaan vedin koiran alas narupallolla ja palkkasin lennosta. Hyppysyherö meni myös tosi hyvin.

Treenien jälkeen tein Rauhalle vielä saman jo viikonloppuna harjoitellun ohjausharjoituksen. Tällä kertaa halusin miettiä erityisesti omaa liikettäni sivu- ja taakselähetyksissä. Lisäsin myös pään liikkeen sivusuuntien lähetyksiin. Nämä harjoitukset menivät ongelmitta. Yhdessä sivusuunnassa taisi taas kuulua vinkaisu, eli tarvitsemme edelleen lisää toistoja, että käsky ja toiminto ovat pomminvarmana koiran mielessä :)

Keskitymme tämän viikon harjoittelussa tokon seuraamisen tiiviyteen, nome-ohjauksiin (suunnat ja taakselähetys) ja pillipysäytyksiin, tokon kaukokäskyihin ja tunnistusnoutoon. Mulla oli suunnitelmissa alun perin startata ekassa voi-kisassa tänään, mutta se lykkääntyi, koska ei ne liikkeet ole vielä koevalmiita. Seuraava tavoitteemme on Helsingin seudun piirinmestaruustoko 12.9.2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti