24.6.2010

Tokotreenien tiivistelmää jälleen... plus agitreenit

Täytyy yrittää pysyä treenien tasalla edes suunnilleen, siksi jälleen uusi profiilipäivitys...

Maanantaina meillä oli vuorossa agilitytreenit. Rata oli hankalahko syherö, jota otettiin pari kierrosta. Molemmilla kerroilla otettiin aikaa. Radalla oli sekä A että puomi, ja ajattelinkin suosiolla laittaa kaaret alastuloille, niin voin keskittyä etenemään, ja Rauha saa aina-niin-hyödyllistä ratatreeniä ilman turhia pysäytyksiä. Onnistuin ekalla kerralla sitten laittamaan ne kaaret ihan päin honkia, sillä radalla Rauha hyppäsi kaarien yli (tää on näköjään yllättävän tarkka juttu!). Muuten suoritus oli ihan jees, neiti haki pujottelun vauhdissa ja oli muutenkin sopivasti kuulolla ja toisaalta myös irtosi tarvittaessa. Loppuradasta mun yrittämä vekki epäonnistui, (vedin koiran esteen ohi), joten ekan kierroksen aika ei ollut mikään erityisen mahtava. Toisella kierroksella pyysin, että joku muu laittaisi ne kaaret paikalleen, ja tällä kertaa koira suhahti niistä läpi kuten kuuluukin. Keppien sisäänmenolta tuli virhe ja yksi rima taisi pudota. Muutoin tämä kierros oli parempi ja sujuvampi. Taisimme jopa tehdä porukan nopeimman ajan ;) Pitäisi varmaan alkaa katsella tuolle kisoja, koska viime viikkojen helppojen ratojen jälkeen Rauha on alkanut irtoamaan paljon itsevarmemmin kuin aiemmin. Kontaktitkin on toimineet yleensä ihan mukavasti.

Tiistaina Mirka lähti koutsaamaan meitä lähikentälle tokon merkeissä. Meillä oli myös kamera mukana, joten koitan laittaa myöhemmin kuvapäivitystä. Otin alkuun ruutua, missä Rauha tarjosi paikkaa taas hieman miten sattuu. Ekalla kerralla se juoksi ruudun taakse, sit sivuun jne. Toisella käskyllä sain sen kyllä ruudun keskelle, mutta näköjään toistoja vaan tarvitaan lisää...

Sitten otimme hieman seuraamista, ja se oli vaihteeksi aika kamalaa. Mirka kuittaili mulle mm. siitä, että katsoin koiraa. No, vähemmästäkin sitä mulkoilee, kun seuraamispaikka on väljä! Rauha nouti myös ihan perus puukapulaa, ja siinä ei ollut mitään sen ihmeempää, kuin että ohijuoksuja tapahtui taas osassa toistoista. Täytyy ottaa siihenkin joku tehokuuri, jossa annan koiralle palautuksissa pienen käsiavun. Jos vaikka loppuis turhat ohittelut. Pienen tauon jälkeen otin vielä seuraamista wt-hihnassa, ja se meni hyvin. Mirkan vinkkivaihtoehtoja oli kaksi. Joko ostan ja otan oikeesti Rauhalle käyttöön ketjukaulaimen, jonka voi tarvittaessa vaikka jättää sen kaulaan kisasuorituksessa. Toinen vaihtoehto on opettaa naksulla koira koskemaan jalkaa seuratessa. Näistä tuon jalan koskemisen voisi opettaa koiralle ihan muualla kuin tokokentällä, ja ottaa seuraamiseen, jos haluaa. Nome-seuraamiseen se voisi olla ainakin hyödyllinen taito!
Lopuksi otimme vielä tunnaria niin, että Mirka teki kasan ja vei mun tunnarin ensin kasasta sivuun. Siirsimme joka toistolla tunnaria lähemmäs kasaa, ja vikalla kerralla se oli ihan vieressä. Tunnari oli joka kerta hieman peitetty. Tämä meni ongelmitta, joten täytyy vaan alkaa tekemään säännöllisesti treenikentällä vastaavia harjoituksia liikkurin kanssa. Plus erikseen tehdään sitten sitä rauhoittumista valmiiksi.

Eilen meillä oli vuorossa oman seuran tokotreenit. Ilma oli tosi lämmin, ja se näkyi selvästi myös koirassa. Aloitin pienellä seuraamisharjoittelulla hihnan kanssa, ja se toimi hyvin. Tämän jälkeen otin ohjatun noudon kapulat, ja teimme muutaman ohjatun perusharjoitteen. Vein koiran käsin merkille, kävin viemässä ensin yhden kapulan vasemmalle, palasin ja lähetin edestä noutoon. Tämän jälkeen sama toiselle puolelle. Sitten jätin koiran istumaan, ja vein molemmille puolille takaviistoon kapulat. Koira merkille ja itse eteen lähetyspaikalle. Käsimerkki ja suuntakäsky -> koira noutoon. Kerran se meinasi lähteä väärälle, jolloin käskin koiran takaisin. Muuten meni nappiin joka kerta. Kivaa vaihtelua meidän viime aikojen hinkkaamiseen :)

Noutojen jälkeen otimme ruutua. Tarkka paikka oli taas hieman hakusessa, ja teinkin ihan ruudun edessä täsmäharjoitusta, jonka avulla yritin saada Rauhan miettimään omaa sijoittumistaan. Ensi treeneissä luultavasti näen, onko se auttanut.

Treenasin myös hyppynoutoa hieman. Mulla oli ainoastaan metalli mukana, ja Rauha yllättäen yritti pari kertaa jättää metallin ottamatta. Ilmeisesti inhottavan kalikan kanssa ei ole kiva hyppiä... Tästä syystä tehtiin sit ihan perustreeniä pallopalkalla, jotta motivaatio pysyy. Hyppykulmat jäivät treenattavaksi tulevaisuudessa.

Lopuksi tein vielä kaukokäskyjä, ja se peruutus tosiaan tuntuu avanneen meidän kaukokäskyongelman! Pari asennonvaihtoa ja peruutuskäsky ja palkka. Tällä idealla tekniikka oli asennonvaihdoissa juuri oikea, eikä koira edennyt yhtään, vaikka meidän etäisyys oli jo yli 5 metriä! Jesh!!

Lähipäivien treenaamisissa keskitymme nomeen (teemana irtoaminen piiitkälle) ja tokossa erityisesti kaukokäskyihin, seuraamisen tiiviyteen (=käyn kaupasta ostamassa tuolle ketjupannan) ja noudon loppuosan hiomiseen.

1 kommentti:

  1. Hyvä Hannis, näin sitä blogia kuuluu päivittää (ja minähän oon paraskin puhuja tässä asiassa :D)! Seuraaminen on väljää täälläkin, huoh! Ketjupantaa ei taideta meille kuitenkaan hankkia, vielä ainakaan..

    VastaaPoista