29.11.2009

Viikon treenisuunnitelman tulokset

Tämän viikon tehtävinä oli treenata:
1. Luoksetulon pysäytystä takapalkan avulla
2. Noutoa metallikapulalla
3. Seiso-maahan-seiso -kaukokäskyjä

Analyysiä viikon harjoituksista

1. Takapalkan opettaminen oli loppujen lopuksi todella helppoa. Rauha oli alusta asti kiinnostunut siitä, mutta luopui kuitenkin helposti. Luopumistahan me olemme harjoitelleet muissa yhteyksissä paljonkin. Takapalkka tuntui vaikuttavan luoksetulovauhtiin hieman hidastavasti. Pysähdyskin tapahtui näinollen nopeammin. En ole kuitenkaan vielä tyytyväinen tähän taitotasoon, uskon että Rauha voisi pysähtyä vieläkin nopeammin. Kiinnitin huomiota myös omaan käsimerkkiini, se voisi nimittäin olla terävämpi. Täytyy jatkaa tätä harjoitusta ja muuttaa hiljalleen käsimerkkiä terävämmäksi siinä toivossa, että itse pysähdyskin terävöityisi!

2. Tämän suhteen meillä oli hieman haasteita. Nimittäin Rauhaa inhottaa ottaa metallikapula maasta. Tämä korostui erityisesti ulkona. Meidän metallikapulamme on pieni ja vanhojen sääntöjen mukainen, eli painava. Se vaikeutti entisestään ylösottoa, kun neidin piti tunkea nenä kiinni maahan, että kulmureilla voisi ylipäätään painaa kapulan oikeaan kohtaan suuhun... Olenkin tässä viime päivinä etsinyt uutta nykysääntöjen mukaista metallikapulaa. Uskon että sen kanssa harjoittelu helpottuu selvästi. Itse luovutus ja noudon muut osat ovat toimineet ihan mukavasti.

3. Tämä osoittautui ehkä hieman yllättäen harjoitusten hankalimmaksi osaksi. Nimittäin Rauha tipahtaa seisomasta maahan "heittämällä" etujalat eteen. Oikean tekniikan tulisi taas olla sellaista, että se ikäänkuin peruuttaa makuulle pitäen jalat samalla paikalla koko ajan. Yritin saada avokin avuksi naksuttimen kanssa nappaamaan oikean suorituksen alku, mutta siitäkään ei ollut apua. Nyt viimeisen parin päivän aikana suoritus on alkanut hiljalleen mennä kohti oikeaa. Rauha edelleen heittää hieman jalkoja ilmaan, mutta nyt se sentään niiaa etupään taakse... Tätä siis pitää selvästi vielä treenata paljon. Ja ottaa riittävä määrä toistoja ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä!

1 kommentti:

  1. Suvi ja mittelit4.12.2009 klo 12.25.00

    Nelli tekee tota samaa seiso-maa -kaukoissa. Ollaan treenattu paljon ja eri menetelmillä ja nykyään menee hienosti, jos edessä on joku kynnys tms. Mut toi "eteenpäin loikkaaminen" on vaan Nellille niin paljon luonnollisempi tapa, että voi olla aikas hankalaa saada sitä koskaan täysin pois..

    Hienoa, et takapalkka toimii! Se on meilläkin osottautunut tosi tehokkaaksi. :)

    VastaaPoista