2.8.2011

Citykoira Rauha :)

Reilu viikko kerrostaloasumista on nyt takana. Toistaiseksi kaikki on mennyt aivan loistavasti. Talo on hyvin hiljainen, eikä koiria häiritseviä ääniä ole kuulunut ollenkaan. Tyyne teki ihan ekana aamuna vahinkopissat rappukäytävään, mutta sen jälkeen olen saanut sen aamuisin ulos asti tarpeilleen :) Hissi oli koirista ihan luonnollinen juttu alusta asti ja koirat on muutenkin oppineet käyttäytymään rappukäytävässä rauhallisesti.

Muuttokiireiden keskellä olemme ehtineet hieman treenaillakin. Keskiviikkona meidän omiin tokotreeneihin oli tarkoitus tuoda lapulle kirjoitettuna se, mitä aikoo tehdä. Mä en muiden kiireiden takia ehtinyt niitä kirjoittaa ja homma menikin sit just sen tasoisesti. Rauha teki aluksi pari luoksetuloa takapalkalla, jotta saan sen muistamaan, että pitäisi pysähtyä. Näistä taas eka meni päin honkia, mutta toinen hyvin. Tämän jälkeen otimme kisanomaisen treenin:

Ensimmäisenä tunnari. Rauha meni rauhallista tahtia kapuloille (ympyrässä), haisteli puolikaaren. Omaa ei löytynyt. Haisteli uudestaan samat kapulat ja toi lopuksi väärän. Lähetin uudestaan ja tällä kertaa myös loput kapulat löytyivät ja sitä myötä omakin.

-Täytyy jatkossa harjoitella myös niin, että kapulat ovat kaukana toisistaan. Tällöin Rauha laajentaa etsimisaluetta, jos omaa ei näy heti vieressä. Nurtsi ei ole myöskään kiitollisin treenattava löytämisen osalta... No, eiköhän tämä tästä etene. Koiran asenne oli kuitenkin jo lähellä sopivaa.

Seuraavaksi otimme seuraamisen, missä Rauha oli ketjupannassa kytkettynä. Teki muuten ihan ok, mutta perusasennoissa se on törkeän kaukana. Lisäksi se muisti osassa vasemmalle käännöksissä takapään ja osassa ei. Allekirjoittanut toimi käskytettynä taas ihan pöntösti, enkä antanut koiralle kunnollisia apuja (eli niitä pieniä pään kääntämisiä) joka käännöksessä.

-> Seuraamistreeniä suurella määrällä pysähdyksiä ja käännöksiä.

Kolmantena liikkeenä teimme ruudun kokonaisena. Tämä meni alun osalta ihan nappiin. Rauha lähti hieman viistosti kaartamaan ruutuun, mutta löysi hyvin keskelle, pysähtyi käskystä ja tipahti maahan. Se myös pysyi makuulla kutsuun asti. Lopun seuraaminen oli tosi kamalaa.

-> Täytyy ottaa ensi kerralla tehotreeniä tähän toisaalta seuraamaan kutsumisessa. Tällä hetkellähän Rauha juoksee mun ohi ja tulee sit seuraamaan noin 40cm:n päähän poikittaen...

Sit otettiin voi-luoksetulo. Meni ihan kohtuullisesti, tosin seisomaan pysähtyminen oli vähän laiska. Lopun perusasento oli myös hieman ilmava. Sain noottia siitä, että annoin koiralle turhan myöhään pysäytyskäskyn.

-> Luoksetulon pysäytykset tehotreeniin niin, että otan ekaan pysäytykseen pari askelta eteenpäin, jotta koiran saisi oikeasti tekemään erinomaisen suorituksen heti ekalla toistolla. Kisoissa me ei sitä toista yritystä kuitenkaan saada!

Lopuksi otettiin meidän varma liike, eli metallinouto. Tämä meni muuten hyvin, mutta lopussa Rauha mietti hieman, ennen kuin tuli perusasentoon palauttamaan. Lisäksi asento ei ollut erityisen hyvä.

--

Kokonaisuutena täytyy todeta, että Rauhan perusasennot on taas huonontuneet. Tämä jotenkin toistaa itseään aina silloin, kun ollaan nomeiltu enemmän. Nomessa mä annan Rauhan istua selkeästi edempänä, koska tällöin se ainakin näkee paremmin markkeeraukset ja mä en ole koiran tiellä. Täytyy siis ottaa tehokuuri ihan perusasentotreeniä ja palkata vaan täydellisestä paikasta... Ja ehkä mun pitäisi kirjoittaa nome-treeneihin lappu otsaan, että sielläkin koiran voi ottaa sivulle oikeaan asentoon. Perusasennon jälkeen voin sitten itse ottaa askeleen taakse, jolloin koira edelleen näkee markkeeraukset...

--

Torstaina mä olin ensin tekemässä Koiviksen uusia kotisivuja, mutta päätinkin sitten lähteä tuulettumaan agilitytreeneihin, koska en jaksanut enää roikkua koneella... Ajatus oli sinänsä ihan hyvä, mutta toteutus ei. Treenien tarkoitus oli testata erilaisia ohjauskuvioita kellon kanssa ja löytää pienillä ratapätkillä ideaalein ohjaustapa. Ratapätkät eivät todellakaan olleet vaikeita, mutta jostain syystä meillä takkusi ihan kaikki. Rauha oli tosi näpeissä ja tuli esteen edestä mun luokse, jos en vienyt ohjaustani ihan kiinni esteeseen. Oma huono fiilis ei tosiaankaan auttanut hinkkaamiseen... Kepeillä neiti meni ihan suorasta linjasta sisään toisesta tai myöhemmästä välistä. Sit kun yritin irrottautua kepeillä eteenpäin, se jätti vikan välin pujottelematta. Kokeilin lopuksi myös sivusuunnassa irtoamista ja hämmästyksekseni se oli paljon helpompaa, että irtosin koiran pujotellessa hyppyesteen taakse. No, selvästi keppitreeniä pitää alkaa tekemään paljon niin, että itse hypin siellä sun täällä koiran pujotellessa. Ja sisäänmenon ongelmat voi hyvin pistää kolmen viikon treenitauon piikkiin...

Loppuviikon koirat saivat lomailla mökillä. Sillä välin me kävimme pyörähtämässä kavereiden häissä Hailuodossa asti.

Maanantaina lähdimme Espoon perukoille nomettamaan molempien punaisten kanssa. Treeniseuraksi saimme Catin ja Soman. Halusin tehdä Rauhalle yliuittoa lammella ja niitä tehtiin sitten niin, että Cati käveli lammen reunaa tarpeeksi pitkälle vastarannalle. Otettiin ensin ykkösmarkkeeraus veteen ihan rantaviivaan. Tässä Rauha meni muuten hyvin, mutta pitkässä matkassa ja aluskasvillisuudessa uidessaan se otti Catin maamerkiksi ja ui häntä kohden. Hajusta kääntyi sitten rannassa damille. Palautus oli ihan suoraviivainen, muutaman kerran ehkä hieman vilkuili lähellä olevaa rantaa. Toisena otettiin markkeeraus maalle edellisen paikan taakse. Tämä meni hyvin. Rauha meni varmasti markkeerauspaikalle ja nousi ongelmitta maalle etsimään damia. Löytämisen jälkeen se vilkaisi rantaa sillä silmällä, mutta vilkaisu Catiin vakuutti sen hyppäämään veteen ja uimaan mun luokse :) Kolmantena laitettiin edelliseen paikkaan ohjausdami sokkona ja koira linjalle. Ilmeisesti Cati ei enää toiminut niin hyvänä magneettina, koska koira lähti muutaman kymmenen uintimetrin jälkeen pyörimään ja kysymään apua. Lisäksi tähän vaikutti varmasti se, että yritin nyt olla antamatta ylimääräisiä eteen-käskyjä. Lopulta Rauha kääntyi takaisin aikansa pyörittyään ja mä annoin sen tulla. Otettiin sitten ohjaus motivoituna niin, että Cati näytti Rauhalle damia laittaessaan sen puskaan. Tämä meni luonnollisesti ongelmitta.

Meidän aiemmat vesilinjaharjoitukset on menneet niin hyvin, että mä ehkä ahnehdin tuossa turhan paljon kerralla. Veden aluskasvillisuus (koira teki selvästi töitä uidessaan) vaikeutti suoraan etenemistä ja pitkä matka ei sitä myöskään auttanut. Rauha tarvitsee selvästi lisää pitkiä perusmarkkeerauksia maalla ja vedellä niin, että heittäjät liikkuvat ja markkeeraukset heitetään maastoon, missä pitää oikeasti katsoa tarkasti, mihin putoaa. Vedessä Rauha tuntuu pitkässä matkassa ottavan erittäin mielellään kohteeksi veneen, heittäjän tms.

Muut tekivät omia juttujaan ja Rauha sai toisessa paikassa harjoituksen lopuksi hakea hakuruudusta kaksi viimeistä damia. Ne olivat melko lähellä ja rouvalla kestikin tavallista pidempään saada ne ylös. Selvästi syvien ruutujen harjoittelu on tehnyt tehtävänsä, koska Rauha lähti laajentamaan hakua vaikka kuinka pitkälle alueelta ulos. Ei haittaa, pääasia että se osaa laajentaa nyt aluetta paremmin. Haku tuleekin olemaan meidän lähiviikkojen teema riistatreenien lisäksi.

Tänään lähdetään myös nomettamaan. Rauhalle olisi tarkoitus tehdä kaislikkohaku, missä suurin osa dameista on vesialueella :) Sitä ei liian usein päästäkään treenaamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti