2.6.2011

Iso-Tee tottistelee

Eilen oli jälleen Tyynen vuoro lähteä yksin tokotreeneihin Herttoniemeen. Ajattelin ottaa päivän teemaksi kosketusalustan ja siirtää sen ruutuun. Mä olen käyttänyt kosketusalustana hiirimattoa ja se on toiminut sisällä oikein hyvin. Kentällä ongelmaksi tuli tällä kertaa se, että matto tarttuu turhan helposti kakaran suuhun. No, lähdin naksuttamaan koiraa uudestaan pelkästään alustalle astumisesta, jotta alustan noutaminen jää taka-alalle. Tämä toimi yksinään ihan hyvin. Seuraavaksi laitoin paikalleen ruutumerkit. Tyyne meni välittömästi yhden merkin luokse, kaatoi sen ja palautti mun käteen. Vein sen rauhallisesti takaisin, jolloin sama toistui. Tässä vaiheessa päätin pitää pienen paussin ruudun kanssa ja vahvistaa lisää alustalle menoa. Se toimikin jo kivasti ja pääsin alustasta noin  5 metrin päähän.

Otimme myös hieman imutusta parin askeleen pätkissä ja palkkasin myös pysäytyksissä istumisesta. Tämä meni oikein mukavasti. Lopuksi päätin jatkaa meidän noutoliikkeen hiomista metallikapulan kanssa. Ensin muutama sivulletulo, sitten kapula maahan. Heti kun kapula oli koiran suussa, annoin kädelläni hieman liioitellun sivulletulomerkin. Tyyne oli vähän hämillään, mutta alkoi kuitenkin liikuttamaan takapäätään. Naksautin tässä vaiheessa pienestäkin oikeasta liikkeestä sivulle. Homma eteni ihan kivasti, täytyy tässä lähipäivinä jatkaa sen työstämistä.

Pääsimme myös häiriökoiriksi isojen tollereiden paikallamakuuryhmään. Siinä harjoittelimme Tyynen kanssa hieman paikalla istumista ja sekin sujui mukavasti.

Iltaruoan yhteydessä aloitimme uuden tempun harjoittelun. Tällä kertaa Tyynen tehtäväksi tuli kiivetä pesuvatiin. Ekalla harjoituskerralla saatiin etupää sisään, tänään toisessa harjoituksessa sisällä oli jo koko koira. Jos Tyyne tarjoaa heti koko toimintoa seuraavassa harjoituksessa, vaihdan parin toiston jälkeen vadin pienempään laatikkoon. Ideana on pienentää astian kokoa kunnes koira menee seisomaan kaikilla jaloilla pakasterasiaan. Motoriikkatreeniä siis ;)

Tänään tokotreeneissä Tyyne harjoitteli uudestaan ruutuun menoa. Taas se toi ensimmäisenä ruutumerkin mulle, mutta päästiin siitä nopeasti takaisin alustan hakemiseen. Saatiin ihan kivoja onnistumisia, tätä siis jatketaan edelleen. Tyyne pääsi myös tutustumaan tokon hyppyesteeseen. Otin esteestä kaikki laudat pois, jolloin "hypättävää" ei jäänyt kuin noin 3cm metallirunko. Vein alustalle Tyynen kanssa pari namia, kannoin koiran hypyn taakse ja lähetin sen sivulta "hyppyyn". Kivasti meni :D Lopuksi tehtiin vielä luoksepäästävyysharjoitus, jonka aikana Tyyne lussutti rauhallisesti namia mun kädestä.

Ennen tokotreenejä me käytiin helpottamassa kuumaa olotilaa Pirunkorven hiekkakuopilla. Tyyne on aiemmin kahlannut siellä juuri ja juuri uintisyvyyteen, mutta ei vielä ole uskaltanut lähteä uimaan kunnolla. Menin tällä kertaa hieman jyrkempään rantaan ja nostin omat puntit ylös. Houkuttelun ja lelufrisbeen avulla sainkin Tyynen uimaan asti. Lisäsin sen uintimatkaa joka noudolla hieman ja lopetettiin noin neljän onnistuneen toiston jälkeen. Tässä vaiheessa uintimatkaa kertyi noin 5 metriä. Tyynen vauhti rannasta kasvoi joka toistolla sen verran paljon, että ensi kerralla se varmaan ui jo vaikka kuinka syvällä. No, eipä sillä mikään kiire ole kun ikää on vasta 3,5kk :)

Tyynen lähitulevaisuuden treeniohjelmassa on ainakin:
- laatikkotreeni (pienennetään laatikkoa)
- noudon luovutus sivulla
- paikalla istuminen
- maahanmeno (oikeaan tekniikkaan keskittyminen)
- muistinoudot erilaisissa ympäristöissä

----

Rauha pääsee huomenna Oreniusten agilityvalmennukseen. Lisäksi lauantaina on vuorossa roturace-kilpailu Hyvinkäällä. Näistä ja meidän muista puuhailuista lisää luvassa lähipäivinä :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun teidän treeniblogi on taas aktivoitunut! Tosin syy hiljaiseloon treeni- ja blogirintamalla lienee ilmeinen, mutta lukijakunta täällä on ainakin paluusta riemuissaan :)

    Tyynen juttuja lukiessa iskee hirmuinen pentukuume, kun nuo vauvatreenit on vaan niin kauheen hauskoja. Toinen täältä mukaan tarttuva kuume liittyykin sitten naksutteluun ja onkin vähän helpompi/viisaampi toteuttaa, eli meillä taidetaan sheippailla tänään joku uusi temppu :P

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että joku saa mun vuodatuksista jotain irti ;) Blogipäivityksiä pitäisi teoriassa tulla nyt melkein tuplamäärä, kun on yhden treenattavan sijasta kaksi. Katsotaan nyt, miten tarkalla tasolla jaksan raportoida meidän treenaamisia...

    Naksuttelu on mullakin vähän kausiluontoista. Seri-bretonin kanssa käytettiin paljon naksua. Rauhan kanssa mä korvasin naksun sanalla ja en juuri oo klikkaillut. Tyyne taas on oppinut niin paljon hyödyllisiä perusasioita nopeasti naksun avulla, että jatketaan toistaiseksi sen kanssa leikkimistä :)

    VastaaPoista