19.4.2010

Treenailua ja näyttelyitä

Kesä lähenee kovaa vauhtia ja sitä myöten myös aktiivisempi kisakausi. Viime viikon tiistain treeneissä yritin keskittyä juoksutauolla kadonneisiin liikkeisiin. Erityisesti ruutuun. Hallissa oli tavallista enemmän väkeä ja se varmasti osaltaan vaikutti ruutuun hakeutumiseen. Rauha ei siis edelleenkään meinannut löytää ruudun keskelle. Nyt se oli sentään päässyt siihen vaiheeseen, että juostaan jonkun merkin viereen seisomaan. Lisäksi se on jostain keksinyt tarjota istumista ruudussa... Olemme harjoitelleet kys. suoritusta pitkin viikkoa, ja eilen treenikentällä ruutu löytyi jo huomattavasti paremmin. Pysähtymispaikka ei vieläkään ollut ihan paras mahdollinen, mutta "virhealue" oli huomattavasti pienempi. Eilen Rauha jo juoksi täysiä ruudun luokse, joten se turha pysähtely on onneksi jäänyt taas pois...

Tunnistusnouto taas voi jo oikein hyvin. Otin tiistain treeneissä ensimmäistä kertaa liikkeen avustajan kanssa. Ensimmäisellä kerralla Rauha kävi katsomassa kapuloita ja tuli tyhjänä takaisin. Pienen säätämisen jälkeen sain sen tuomaan oikean kapulan. Ekalla kerralla se tosin otti hetkeksi väärän kapulan suuhun (ei nostanut ylös). Alkuhässäkän jälkeen otimme vielä pari toistoa ja oma kapula tuli varmasti ja hyvin käteen :) Kotitreeneissä olen ottanut nyt joka kerta uuden kapulan ja pitänyt sitä vain pienehkön hetken kädessä ennen häiriökapuloiden joukkoon laittamista. Se on toiminut ongelmitta.

Treenailimme myös loppuviikosta kaverin koutsaamana. Hän ehdotti, että alkaisin käyttämään ruokakuppia/loppupalkkaa erityisesti seuraamisen viretilan hallintaan. Tämä vaikutti erinomaiselta idealta, joten olemme nyt viime päivät ottaneet pienen pätkän seuraamista ennen syömään pääsyä. Tarkoitus on pidentää suoritusta pikkuhiljaa kohti koesuorituksen kestoa. Sinänsähän Rauhalla on kyllä motivaatiota tehdä ilmankin tällaista houkutinta, mutta siinä on se hyöty, että ulkopuolinen palkka saa koiran paremmin patoamaan intoaan ja keskittymään 150% suoritukseen. Lisäksi olen ottanut seuraamiseen mukaan hihnan, jonka avulla annan pienen pakotteen, mikäli seuraamispaikka alkaa kadota... Murahdus toki ajaa saman asian, mutta se ei varsinaisesti auta tiivistämään seuraamista. Hihna on siis "neutraalimpi" pakote. Rauha on skarpannut seuraamisessa paljon näissä muutamissa treeneissä. Uskonkin, että ruokakupin avulla saan seuraamisesta varmemman ja erityisesti rennomman liikkeen meille molemmille :)

Kävin eilen myös kentällä harjoittelemassa pujottelua ja puomin alastulokontaktia. Pujottelussa oli nyt ensimmäistä kertaa pallo lopussa odottamassa. Tämä oli vielä todella hankalaa, ja sain olla vielä todella lähellä käskyttämässä, jotta Rauha malttoi pujotella loppuun, vaikka näki pallon edessään. Saimme kuitenkin myös onnistumisia, joten täytyy vaan jatkaa samaan malliin. Lisäksi täytyy alkaa tehdä ratatreeneissäkin enemmän sitä, että narupallo on vikan esteen takana odottamassa.

Puomitreeni eteni myös ihan hyvin. Kenttä on sen verran pieni, etten lähtenyt siirtämään puomin taakse mitään esteitä. Yritin lähinnä keskittyä siihen, että Rauha juoksee esteen loppuun asti välittämättä mun sijainnistani. Muutaman kerran se hyppäsi komeasti alas puolivälistä alastuloa, tällöin murahdin sille, ettei tuo käy laatuun. Tämä tuntui selvästi tehoavan, ja sainkin paljon hyviä onnistumisia. Palkaksi hyvästä kontaktista sai narupallon.

Kävimme myös lauantaina Sysmässä näyttelyssä. Tuomari sanoi minulle, että "sä saat tuon koirasi esiintymään, kuin se olisi näyttelyn kaunein koira. Täytyy kuitenkin myöntää, että onhan siinä omat pienet puutteensa..." EH3 oli tuomio. Arvostelu oli ihan ok, melko Rauhan näköinen. Näyttelyt jäänee taas vähäksi aikaa pois kuvioista. Keskitytään ennemmin lajeihin, joiden tuloksiin voi oikeasti vaikuttaa omalla toiminnallaan ;)

Ensi- ja seuraavana viikonloppuna vuorossa on agilitykisoja. Täytyy yrittää käydä tässä lähiaikoina vielä kentällä harjoittelemassa, niin on varmempi olo lähteä kisaamaan. Lisäksi loppu vapaa-aika täytetään toko- ja nometreeneillä :=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti