7.6.2013

VOIhan kolmonen

Tulipas toissapäivänä taas tehtyä sarjassamme fiksu reissu alusta loppuun... Katselin muutama viikko sitten toko koekalenteria ja etsin aikatauluihin sopivia lähialueen kokeita. No, yksi arkikoe löytyikin, johon myös mahduimme. Ajattelin koko ajan, että sinne on noin tunnin matka. Katsoin tiistai-iltana ennen nukkumaanmenoa karttaa ja minulle valkeni, että Forssaan on kyllä tunnin matka Hyvinkäältä, mutta Vantaalta aika paljon enemmän. Hienoa, enhän mä oo asunut pk-seudulla kuin melkein 10 vuotta, tottakai se Suomen keskipiste on edelleen Hyvinkäällä...

No, ei muuta kuin keskiviikkona koira autoon ja kohti Forssaa. Matkalla tajusin, että päälläni oli vain t-paita ja shortsit, eikä mukana ollut mitään pitkähihaista tai -punttista vaatetta. Onneksi sade ja ukkonen loppuivat noin 5km ennen Forssaa ;) Tyyne oli tiistaina väsytetty oikein pidemmän kaavan kautta, kun kävimme Heidin kanssa treenailemassa ja lenkkeilemässä 2,5 tuntia.

Liikkeet suoritettiin sekoitetussa järjestyksessä. Alla liikekohtaiset pisteet ja kootut selitykset tavalliseen tapaan. Niin, ja tuomarina toimi Marita Packalen.

9. Kauko-ohjaus - 5

Tyyne oli noussut seisomaan heti kun lähdin sen viereltä. Siirtymät se teki ihan kohtalaisella tekniikalla, mutta tarvitsi tuplakäskyjä useampaan vaihtoon.Tuomari seisoi aika lähellä koiraa ja Tyyne vilkuili sinnepäin tosi paljon. Ihan jäässä koko koira. En tajua, millä perusteella me ansaittiin tästä mitään pisteitä.

6. Hyppynouto - 0

Hyppykorkeus oli vain 4 lautaa. Este oli ihan normaali hyppyeste, mutta laudat oli maalattu oransseiksi ja kehikko oli vaalean vihreä. Tyyne meni hypyn kautta kapulalle, ylösottaessaan räpelsi sen maahan hetkeksi ja palauttaessa oikein kiersi esteen ohi. Enpä tajunnut sanoa koiralle mitään, kun virhe tuli itselle niin puun takaa.

4. Luoksetulo - 7

Tyyne oli tässäkin liikkeessä noussut heti seisomaan mun lähdettyä. Pysäytykset teki ihan kohtuullisesti, tosin seisominen taas venyi. Tuli kovaa kaikki välit ja lopun perusasento oli ok.

3. Liikkeestä istuminen - 8

Tyyne meinasi jäädä seisomaan, joten annoin tuplakäskyn. Ohituksessa sillä oli joku haju tms. ja pää pyöri, tassut pysyi kuitenkin paikallaan.

5. Ruutu - 0

Tyyne lähti käskystä suoraan ruutua kohti, ajautui linjasta hieman vasemmalle ja meni ruudun vasemmasta laidasta sisään. Sen jälkeen yritin pysäyttää koiran ja käskeä sen maahan, mutta se ei halunnut kuunnella, vaan pyöri ruudussa, kunnes parin käskyn jälkeen kutsuin sen pois. Olisi ehkä pitänyt vaan vaatia, mutta tämäkin oli niin outo virhe, että allekirjoittaneen ajatus ei oikein toiminut.

2. Seuraaminen - 9

Tässä vaiheessa sain jo kasata itseäni melkoisesti, koska oletin meidän nollanneen jo puolet liikkeistä. Ihme kyllä sain itseni koottua ja seuraaminen meni ensimmäisen käännöksen koiran irtoamista lukuunottamatta hyvin. Tämä oli kyllä lyhin voi-seuraamiseni ikinä!

7. Metallinouto - 10

Tämä oli ihan mallikas. Ainut miinus oli se, että Tyyne nosti metallin ylös kuin se olisi jotain rikkoutuvaa lasia. Palautti kuitenkin laukalla ja luovutusasento oli hyvä.

8. Tunnistusnouto -10

JEE! Tämä toimii kisoissakin! Muuten nätti suoritus, mutta aika kovalla laukalla Tyyne sinne kapuloille taas ryysi. Koski ehkä vähän vääriin haistellessaan ja tarkisti viereisen vielä oman löydettyään. Loppu hyvin :)

1. Paikalla makaaminen - 10

Tätä odotellessa kokeilin tehdä koiran maahan jättöjä ja sehän nousi sieltä seisomaan melkein joka kerta?! Palkkailin koiraa maahan jäämisestä ja paikallamakuun se onneksi makasi kiltisti. Ja hyvin oli kuulolla alussa ja lopussa, ei koomaillut tällä kertaa :)

10. Kokonaisvaikutus - 9

Pisteet yhteensä 217 ja tulos VOI3.

---

Tajusin vasta kehän jälkeen, että Tyynellähän on selkeesti selkä jumissa ja se ei halunnut maata. Eihän se nyt normaalisti tuollaista ikinä harrasta, että nousisi seisomaan liikkeiden alussa. Sen tiedon valossa koira teki lopulta ihan hyvää työtä. Ja mikä taas tärkeintä, sen vire oli aivan loistava. Hiljainen ja keskittynyt otus, vire oli oikeestana parempi kuin viime kisoissa. Siellä koira oli vähän jo turhan väsynyt. Onneksi Tyynen hieroja oli jo varattu ensi viikolle, joten eiköhän se saada pian hierottua taas auki :)  Tuomarilinjasta en juuri pitänyt. Tuntui todella hämmentävältä saada pisteitä liikkeistä, joiden oletin jo nollaantuneen. Mukavaahan se toki on, että Tyynellä on nyt virallinen tulos voittajaluokasta, mutta ei tuo suoritus nyt kovin hienolta tuntunut...

---

Seuraavaksi auton nokka suuntaa kohti Himosta ja tollerileiriä. Rauha lähti eilen juoksunsa takia äidilleni hoitoon ja Tyyne pääsee leirille mukaan hengailemaan. Itse koutsaan taippariryhmää, joten kiva viikonloppu on varmasti taas tiedossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti