4.11.2012

TK2 Ainstainin Bios Kunnossa

No niin, tulihan se kolmas avoykkönenkin sieltä :) Tänään käytiin Hyvinkäällä Tyynen kanssa Kanta-Hämeen Nuuskujen järjestämissä tokokisoissa. Tuomarina toimi Harri Laisi. Ennakko-odotukset ei allekirjoittaneella olleet kovin suuret. Me olemme ensinnäkin viime viikot keskittyneet hyvin vahvasti ylempien luokkien hinkkaamiseen, eikä kisamaisiakaan ole tehty aikoihin. Lisäksi olen ollut koko viikon sairaslomalla, emmekä ole päässeet tällä viikolla treenaamaan normaaliin tapaan. Tällä kertaa pelko oli turha - Tyyne teki ihan mukavaa ja tasaista sarjaa. Liikkeet aloitettiin liikkeestä maahanmenolla, muuten liikejärjestys oli perinteinen. Päätin myös harjoitella tulevia voi-kisoja silmälläpitäen kehääntuloa ja tultiin yksilösuorituksiin ensimmäisen kerran ilman hihnaa. Hienosti Tirppa kulki vierellä! Alla liikekohtaiset pisteet ja kootut selitykset tuttuun tapaan :)

1. Paikalla makaaminen - 8

Tyyne jäi ennen liikettä jumiin tuomariin, joka seisoi meistä etuviistossa. Tarvitsi tuplakäskyn maahanmenoon. Essi sanoi myös, että Tyynen pää oli alkanut kovasti pyörimään, kun toisessa kehässä oli huudettu aika. Tämä siis treenilistalle. Lisäksi liikkuri oli merkinnyt mielenkiintoisella tavalla jokaisen koirakon seisomispaikan tunnarikapulalla, jonka hän otti pois, kun olin laittanut varpaani sen taakse. Tyyne ei tästä juuri häiriintynyt, mutta tuonkin voisi joskus tehdä treeneihin :)

Mutta pääasia, että Tirppa pysyi paikalla, kun viime kisassa se hiippaili perään!

2. Seuraaminen taluttimetta - 8,5

Tyynen seuraaminen on tuntunut vähän väljältä viime viikkoina, joten pelasin varman päälle ja hieroin käteeni lihapullaa ennen kehäänmenoa. Se toimi seuraamisessa kyllä pääosin toivotulla tavalla, mutta Tee myös tökki kävellessä välillä mun kättä. Täyskäännöksiä oli kolme ja niistä kaksi aukesi aika paljon, muutoin oli varman tuntuista perusseuraamista.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 10

Kehä aloitettiin tällä liikkeellä ja Tyyne lähti aika pomppien seuraamaan. Itse liike meni kait ihan nätisti, sivusilmällä näytti, että maahanmenokin oli Tyyneksi hyvin nopea.

4. Luoksetulo - 5

Tämä ei sitten ollutkaan kovin hohdokasta. Tiesin kyllä etukäteen, ettei tuo vieläkään kunnolla pysähdy kokonaisessa kisasuorituksessa Mutta tällä kertaa se pisti vielä paremmaksi. Huomasin tuon hiipineen pari askelta mun perään, kun käännyin koiraa kohden. Pysähdys oli myös luvattoman huono, koira pysähtyi vasta joku 5m ennen mua. Laisi oli kyllä aika kiltti, kun antoi tuosta pisteitä...

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä - 9

Tyyne pysähtyi ihan nätisti ja pysyi seisomassa. Pysyi niin hyvin, että tarvitsi lopun perusasentoon tuplakäskyn...

6. Noutaminen -10

Ei tää nyt ihan kympin arvoinen ollut... Otin pihalla koiraa viritellessäni noudon, kun eihän me sitä olla vähään aikaan treenattu. Siellä meni huomattavasti paremmin... Eli tuo meni kapulalle niin kovaa, että jarruttaessa tassut osuivat vähän kapulaankin. Palatessa leuat kävi mun edessä tuon tullessa perusasentoon. Mutta perusasento oli kerrankin suora ja tiivis. Sitä me nimittäin OLLAAN työstetty!

7. Kauko-ohjaus - 10

Ulkona kenraaliharjoitusta tehdessäni totsein, että tuo nostaa herkästi pyllyä istu-käskystäkin. Viime aikoinahan me ollaan hinkattu paljon maahan-seiso-vaihtoa... No, kisoissa pylly pysyi hienosti maassa koko suorituksen ja koira oli kuulolla ja teki nopeat siirtymät :)

8. Estehyppy - 10

Sain valita, otetaanko 4 vai 4,5 lautaa ja valitsin tietty 4. Me ollaan viime viikot harjoiteltu lelun kanssa hyppytekniikkaa ja kulmia voi-luokan hyppynoutoa ajatellen, joten olin aika luottavainen tähän ja jäin reilun 2m päähän esteestä. Tyyne teki nätin suorituksen. Hypyt oli puhtaita ja koira istui heti käskystä.

9. Kokonaisvaikutus - 9

Pisteet yhteensä 173p.
Tulos: AVO1 TK2

----

Nyt mulla on siis väkisinkin kaksi voivoi-luokan koiraa. Eipä tässä auta kuin alkaa treenaamaan!

Lähiviikot kulunevat kuitenkin pääasiassa muissa hommissa, sillä löysimme meille oman kodin Korsosta. Paritalon hyötyihin kuuluu oma takapiha ja lähimetsä, joka alkaa aivan takapihalta. Tuskin maltan odottaa muuttoa!

Osallistuimme Tyynen kanssa myös jokunen viikko sitten Anita Norrblomin nome-koulutusviikonloppuun. Siitä lisää myöhemmin. Yritän nyt taas ottaa itseäni niskasta kiinni tämän blogin päivittämisen osalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti