29.9.2011

Koiviksen kovin agilitykoira :D

Mennään ajassa hieman taaksepäin, niin saan Rauhan kuulumisetkin taas ajantasalle :) Lauantaina meillä oli Koivukylän Koiraharrastajien kesäkauden päättäjäiset. Niiden yhteydessä järjestettiin epäviralliset toko- ja agilitykisat jäsenille. Rauha pääsi tekemään koko voi-luokan putkeen. Vähän jänskätti nähdä, kuinka käy kun en ollut tehnyt juoksutauolla kuitenkaan niin aktiivisesti treeniä, kuin yleensä. Ja eihän se pöllömmin mennyt. Ihan kaikkia pisteitä en muista nyt ulkoa, mutta tässä liikkeittäin selostusta, mitä tapahtui:

1. Paikalla makaaminen 9
Muuten tosi kiva ja varma, mutta istui toisella käskyllä...

2. Seuraaminen taluttimetta 7
Rauha oli jotenkin ihan kujalla, että tehdään seuraamista. Valmis-sanasta pomppasi maahan ja ekassa kulmassa jäi seisomaan. Muutoin pysyi mukana, mutta seuraaminen oli tosi väljää päiväkävelyä. Kokonaisuutena oli alle jopa meidän seuraamistason...

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 9,5
Muuten ihan perfekto, mutta Rauha steppasi hieman etujalkoja, kun kävelin sen taakse.

4. Luoksetulo 6
Liikkuri sähläsi alussa käskyjen kanssa ja Rauha pomppasi TAAS maahan valmis-sanasta (pitää visisin alkaa nyökkäämään?!). Seisominen oli ihan jees, mutta kuulemma annoin käskyn ihan liian aikaisin (mikä syvyysnäkö?!). Maahan-käskyssä istui ensin ja toisesta käskystä tipahti. Loppuasento oli hieman vino.

5. Ruutu 9,5
Koira painoi täysiä ruutuun ja tipahti käskystä. Oli hieman vasemmassa takakulmassa ja ehdin miettiä, että saa nähdä, onko varmasti sisäpuolella. No, olihan se varmaan 20cm :D Lopusta lähti pieni pistevähennys, kun Rauha hieman törmäsi muhun seuraa-käskyssä. Mutta tämähän oli todellista edistystä, kun aiemmin se on juossut ohi!

6. Noutaminen esteen yli hypäten 10
Tää oli HIANO :)

7. Metalliesineen noutaminen 9,5
Tässä luovutusasento oli muistaakseni hieman vino.

8. Tunnistusnouto 6
Rauha meni kapuloille ihan sopivan rauhallisesti, mutta kokeili ekaa kapulaa suuhunsa (ei nostanut). Jatkoi haistelua ja toi oman. Luovutuksesta en muista, mutta leuat saattoi vähän käydä tms.

9. Kauko-ohjaus 0
Ekasta käskystä alkoi hiippailla mua kohti. Tää liike on kyl niin sekaisin tällä hetkellä :(

10. Kokonaisvaikutus 9,5
Ihan mahtavalla työmoraalilla varustettu koira :) Ja niinhän se on, hiano!


Tulokseksi tuli VOI2-tulos, mikä riitti prosentuaalisesti lasketuissa lopputuloksissa mestaruuskisan kolmanteen sijaan.


Tokon jälkeen kannettiin agiesteet kentälle ja tehtiin kisarata valmiiksi. Odotin kauhulla meidän rataa, kun takana oli yli 1,5 kuukauden tauko. Lisäksi rata vaati aika paljon ohjaajan liikkumista ja Rauha kun ei ole mikään maailman hitain koira... No, tämä menikin sitten odotettua paremmin. Tokalta esteeltä tuli kierto, kun yritin heittää koiran liian pienellä kaarella esteelle. Kepeillä meinas mennä ohi, mutta aloitti kuitenkin oikeasta välistä. Loppuradasta olin varma, että tuo loikkasi Aan alastulon, kun oli niin ruma, mutta ilmeisesti otti kuitenkin. Lopputuloksena oli siis vitonen huippuajalla ja sehän riitti voittoon. Alla Tiinan ottama kuva Rauhasta kaikkien palkintojensa kanssa:
Ennen Koiviksen tapahtumaa kävin katsomassa Inkoossa tolleritaippareiden aamupäiväryhmää. Jostain syystä koe osoittautui koirille niin hankalaksi, että yksikään koira ei päässyt jäljelle. Vesinoudon ranta oli kieltämättä haastava (suolampi), mutta hakuruutu taas oli todella helpossa maastossa. Muutama koira ei mennyt ollenkaan veteen, osa haki ekan lokin ihan hyvin, mutta joko laukaus tai itseluottamuksen puute vaikutti sitten siihen, että koirat eivät lähteneet toiselle lokille. Hakuruutuun päässeet hakivat nihkeästi jokusen variksen läheltä, mutta ruudun takaosaan ei edennyt juuri yksikään koira. No, joskus vaan näyttää olevan sellainen päivä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti