31.1.2012

Jälleen tokokisoissa

Blogin päivittäminen on taas viime vikkoina jäänyt... Olen yrittänyt jatkaa treenipäiväkirjan kehittelyä ja nyt mulla on käytössä Canikselta tilattu pieni kirja, jonne kirjaan aina päivän treenit. Ongelmana on kuitenkin minimaalinen tila, joten kyllä tätä blogia ja treenisuunnitelmia tarvitaan edelleenkin.

Sain sitkeällä soittamisella itseni läpi ajoissa ja saimme eiliselle kisapaikat molemmille punaisille Porvooseen. Lisäksi Tyynellä on vielä ensi sunnuntaina edessä tokokisat Hyvinkäällä.

Edellisen päivityksen jälkeen me olemme taas treenanneet kovasti aktiivisesti. Huomasin treeneissä sen tosiasian, että näköjään Tyynelle ei olekaan aivan itsestäänselvyys maata riittävän pitkään paikallaan. No, siitä hyvästä sen kanssa on tehty paikallamakuita viimeiset 2 viikkoa joka päivä 1-2 kertaa. Ja aikana on ollut kaikkea 2-5 minuutin väliltä.

Rauhan kanssa on tehty vähän kaikkea mutta erityisesti kaukoja ja tunnaria. Kävimme myös Korrin Riitan yksityistunnilla viime viikolla katsomassa ongelmaliikkeitä. Tyyne oli aika supertaitava ja Rauhan juttuihinkin saatiin ihan kehityskelpoisia vinkkejä. Eilisissä kisoissa Rauhan osalta tuli kuitenkin todettua, että treeniä tarvitaan vielä ennen kuin erityisesti kaukot on kisavarmat.

Pakkanen oli aamulla aikasta kirpeä (yli 10), joten vaatetta tuli pakattua päälle niin paljon kuin vain sai. Onneksi maneesissa sentään oli hieman eristystä, eikä siellä ollut yhtä kylmä kuin ulkona. Voittajaluokka alkoi heti yhdeksältä ja Rauha oli suoritusvuorossa neljäntenä. Pakkasen ja maneesin muodon takia meidän alkuviritykset jäi aika vähiin ja Rauha olikin aika korkeassa vireessä koko suorituksensa ajan. Se näkyi yleisenä levottomuutena ja hajamielisyytenä. Kolme liikettä meni nollille, joten nollahan siitä kokonaisuudessaan tuli. 182 pistettä on itse asiassa Rauhan toisiksi parhaat voi-pisteet mutta ei se siltä tuntunut. Lähinnä oma fiilis oli sellainen, että koiralla kyllä oli tosi kivaa koko rahan edestä...

Tässä kuitenkin liikekohtaiset pisteet ja kootut selitykset...

1. Paikalla makaaminen - 10
- Ei huomautettavaa :)
2. Seuraaminen taluttimetta - 7,5
- Ihan karmean tuntuista. Koira oli väljä, ja edisti ja jopa kontakti putosi pari kertaa, kun piti vilkuilla yleisöä... 
3. Istuminen seuraamisen yhteydessä - 9

- Muuten hyvä, mutta pakolliset pari etutassun steppaamista mun ohittaessa...
4. Luoksetulo - 0
- Lähti taas kuin tykin suusta ja pysähtyi toiselle merkille... Jepjep, takaisin maan pinnalle edellisistä kisoista...
5. Ruutu - 9
- Ihan täydellinen ruutuun meno, pysähdys just nappipaikalle ja maahanmeno käskystä. Seuraamaan jarrutti hyvin, mutta lopussa ei meinannut tehdä perusasentoa.
6. Noutaminen esteen yli hypäten - 10
- Pieni nytkähdys heitettäessä, mutten hyvin.
7. Metalliesineen noutaminen - 10
- Jarrutti taas loppuvaiheessa palautusta ja tuli hieman hitaasti perusasentoon, muuten hyvä.
8. Tunnistusnouto - 0
- Meni aika vauhdilla kapuloille, haisteli ja otti oman mutta pudotti ja nosteli vääriä. Toi lopulta oman, mutta epävarmuuttaan pudotti sen mun jalkoihin. Kaksi kertaa.
Kauko-ohjaus - 0
- Tarvitsi jostain syystä tuplakäskyn maahan ja toisen annoin aika voimallisesti. Eihän se sieltä sitten mihinkään noussut ekalla istu-käskyllä, joten jätin sen liikkeen siihen. En viitsinyt enää prässätä toista muutenkin vaikealla liikkeellä.

Pisteitä yhteensä 182p. / VOI0
Rauhan kisavideo

Suorituksen jälkeen maneesin ulkopuolella Rauha teki sentään pari liikettä vielä ihan kivasti, joten palkkasin sen kunnolla vasta sen jälkeen... Näköjään me sitten jatketaan tunnarin ja kaukojen treenaamista ja yritetään saada luoksetulosta ja ruudustakin mahdollisimman suoritusvarmoja, kun niissä tuntuu vielä hajontaa olevan. Seuraamiseen auttaa luultavasti eniten ihan se optimaalisen viretilan löytäminen.

---

Tyyne pääsi Rauhan suorituksen jälkeen autosta maneesiin häkkiin lämmittelemään. Se otti ahtaan katsomon mukavan lunkisti. Yritin ulkona vähän viritellä sitä ennen suoritusta ja sain todeta, että liikkeestä maahanmeno tuntui taas harvinaisen nihkeältä. Se niin mielellään jäisi seisomaan... No, niillä eväillä lähdimme tekemään suoritustamme ja voin sanoa, että paikallamakuu jännitti tällä kertaa ihan mielettömän paljon. Sen onnistumisen jälkeen olin jo ihan helpottunut ja omaan suoritukseen mentiin paljon rennompana. Varmistelin tuota aika monessa liikkeessä ja varmasti sillä otin vähän turhia pisteitä pois. Mutta ei se mitään, pääasia että ne riittivät ja Tyynen tulokseksi tuli ALO1 168 pisteellä!

Liikekohtaiset selitykset:
1. Luoksepäästävyys - 10
- Ei huomauttamista, pysyi nätisti lääppimisen ajan paikallaan.
2. Paikalla makaaminen - 10
- Oikeasti tuo meni maahan liikkurin käsky-sanasta, mutta tuomari ei onneksi huomannut sitä ;) Tai sitten mun valmis-sanasta. Täytynee alkaa nyökkäilemään...
3. Seuraaminen kytkettynä - 8
- En ole ihan varma, mistä pisteitä lähti. Videolta katsottuna tuo suoralla vähän vaelteli ja vikassa täyskäännöksessä jäätyi hetkeksi seisomaan ennen kunnon käännöstä.
4. Seuraaminen taluttimetta - 8
- Valmis-sanasta Tee tipahti maahan (heh, mun koirat alkaa selvästi muistuttaa toisiaan)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 5
- Epäilin etukäteen, että tässä liikkeessä Tyyne voi hyvinkin jäädä seisomaan. Ensinnäkin liikkuri käskytti mua tosi myöhäisessä vaiheessa. Kuvittelin käskyn tulevan jo 5 metriä aiemmin, jolloin Tyynekin reagoi johonkin mun eleeseen jättäytymällä melkein seisomaan. Käskyn tullessa se seisoi, joten annoin perään uuden käskyn aika voimakkaalla vartaloavulla. 
6. Luoksetulo - 9
- Ihan jees. Hyppäsi hieman käden perään sivulletulossa mutta ei koskenut. Olsii voinut tulla ihan aavistuksen tiiviimmin. 
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä - 8,5
- Muuten hyvä, mutta lopun perusasennossa Tyyne meni hassusti sellaiseen istumisen ja maahanmenon puoliväliin. En silti täysin ymmärrä, miksi siitä vähennettiin noin paljon pisteitä... 
8. Estehyppy - 9
-  Sain puhuttua hyppykorkeudeksi kolme lautaa jälleen kerrna :D Kyllähän Tyyne korkeammankin hyppäisi, mutta sitä on päästy niin vähän treenaamaan, että parempi ottaa varman päälle ;) Tyyne lähti käskystä taas hassun hidasta vauhtia, pysähtyi melkein esteen eteen mutta hyppäsi sitten kuitenkin kääntyen ilmassa. Seiso-käskyn jälkeen otti yhden korjausaskeleen aika lähellä seissyttä tuomaria kohti. Muuten ok.

Pisteet yhteensä 168p.
Tyynen kisavideo

Kokonaisuutena Tyyne tuntui paljon paremmalta kuin ekalla kerralla. Eihän se vieläkään niin hyvää suoritusta tehnyt kuin treeneissä, mutta parempaan suuntaan mennään. Ensi sunnuntaina meillä on vielä viimeiset alo-kisat Hyvinkäällä. Avo-liikkeetkin ovat jo ihan mukavalla mallilla ja yritän saada meille avo-kisastartin jonnekin maalis-huhtikuulle.

2 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta ykköstuloksesta Tyynen kanssa!:D

  Tyyne näytti videolta katsottuna vähän hukassa olevalta aina välillä ;) Kokemusta vähän lisää koiralle niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnittelusta :)

   Juu, olihan tuossa kisasuorituksessa tietynlaista hajamielisyyttä havaittavissa... Tyyne on vielä sellaisessa vaiheessa, että se herkästi tarjoaa sitä liikettä mitä on eniten viime aikoina treenattu (nyt paikkamakuu). Mut joo, en mä nyt erityisen huolissani tuosta ole. Eiköhän ikä ja kokemus tuo parhaan avun tähänkin :)

   Mun makuun tuo oli hieman turhan matalassa vireessä koko suorituksen ajan, mutta toisaalta mä oonkin tottunut Rauhaan :D Taidan silti ensi sunnuntain kisoihin kokeilla vähän leikittää sitä ennen omaa suoritustaan. Ykkönen on jo alla, joten sen puolesta voi hyvillä mielin vähän testailla ;)

   Poista