31.1.2010

Tokokisat Purinalla 31.1.2010

Olemme viimeiset pari kuukautta keskittyneet ihan täysin hinkkaamaan voittajan liikkeitä. Huomasinkin tiistain treeneissä kauhukseni, että avoimen liikkeissä on pientä epätarkkuutta siellä sun täällä. No, en ottanut mitään kamalia paineita, vaan menimme avoimin mielin tänään Purinalle kisaamaan. Tulos oli suoritukseen nähden ihan mukiinmenevä, 169pistettä ja avo1. Suorituksen aikana tuli muutama ihan uusi virhe, mitä en ole tuon ennen nähnyt tekevänkään...
Pisteet osa-alueittain menivät seuraavasti:

1. Paikalla makaaminen 10

- Tässä ei ollut mitään ihmeellistä. Tuomari unohti lopussa sanoa "kiitos", ja koira meni vähän ihmetteleväksi, kun vapautuskäskyä ei meinannut kuulua ollenkaan. Tätäkin siis kannattaa treenata ;)

2. Seuraaminen taluttimetta 8

- Ei mitään erityisen hyvää... Juoksuun lähdössä Rauha sinkaisi edelle ja juoksi sen pätkän ihan poikittain mun edessä. Perusasennot teki, mutta niissä korjasi asentoaan suoremmaksi.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

- Tämä meni niinkuin pitikin :)

4. Luoksetulo 9

- En sitten älynnyt sanoa tuomarille, että näytän pysäytyksen käsimerkillä... Pysähdys oli ihan ok, mutta edelleenkin mun makuun liian hidas. Tai lähinnähän ongelmana on liian kova vauhti, josta ei tosiaankaan pysähdytä kuin seinään.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9

- Ihan ok. Muutamia askelia sivusuunnassa mun palatessa koiran vierelle.

6. Noutaminen 8

- Pörstin kommentti "ai säkään et osaa heittää noutokapulaa" kertonee riittävästi. Rauha taisi nostaa kierroksia mun 20 metriä korkeasta ja 5 metriä pitkästä heitosta. Se palasi niin vauhdilla, että teki 2 metrin kunniakierroksen mun ohi, ja palasi vasta sieltä sivulle...

7. Kauko-ohjaus 8

- Tosta karvapallosta lähti ÄÄNTÄ :-O Joka asennonvaihdossa kuului pieni viuh. Lisäksi se ennakoi istumista... Noudon jäljiltä toi oli selvästi melko kierroksilla.

8. Estehyppy 5

- Tää oli sikanopea. Hyppäsi ok, istumisesta hyppäsi samantien takaisin ja mun sivulle istumaan. Hohhoijaa.

9. Kokonaisvaikutus 8

- Vähän pihalla tänään oli tuomarin kommentti. No niinhän se oli, kyllähän tota ois pitänyt vähän enemmän palauttaa tekemään avon liikkeitä ennen kisoja.

3 kommenttia:

  1. Mitä me silloin treeneissä puhuttiin tosta kapulan heittämisestä? :D Mut siis hienot pisteet! Sit vaan kohti voittajaa. :)

    VastaaPoista
  2. Älä nyt, mulla oli just tosi terävänä mielessä ne kauhukuvat, että heitän liian lyhyen heiton. Se varmaan olikin pääasiallisena syynä epävakaaseen heittoon... Eli sun vika :D

    VastaaPoista
  3. Onnea hienosta tuloksesta! :) Kapulan heittäminen on k_a_m_a_l_a_a... Jo sileällä meinasin kerran osua liikkeenohjaajaa päähän (ohjeisti että "heitä tähän minun kohdalle" ja minähän heitin) ja nyt kun siihen vielä on lisätty este väliin, homma vaan vaikeutuu. Treeneissä saimme Even kanssa kommentin, että kyllä koira tuon liikkeen hallitsee, mutta ohjaajan täytyy harjoitella itsekseen kapulan heitämistä. ;)

    VastaaPoista