21.4.2011

Kylmää kylpyä ja uusia elämyksiä

Tyyne on viime päivinä saanut uusia kokemuksia oikein roppakaupalla.

Sunnuntaina kävimme lähikentällä leikkimässä. Vieressä oli jalkapallohäkki, missä pikkupoika potki palloa. Ääni oli aluksi Tyynestä vähän outo, mutta lyhyen ihmettelyn jälkeen se malttoi leikkiä mun kanssani vähän aikaa. Maanantaina oli vuorossa meidän tokoporukan hallitreenit. Tyyne käveli reippaasti itse häntä pystyssä sisään halliin, eikä ottanut haukusta ja hälinästä häiriötä juurikaan. Ympärillä olevat koirat kiinnostivat kovasti ja sainkin tehdä jonkin verran töitä, jotta sain Tyynen hetkeksi keskittymään muhun. Sen jälkeen neiti pääsi takaisin autoon nukkumaan. Sillä välin kävin ottamassa kuvia treeneistä ja treenasin Rauhaa. Neiti onkin oppinut loistavasti kuorsaamaan autossa niin liikkeellä- kuin paikalla oltaessa :)

Tiistaina oli vuorossa pk-seudun tollereiden vapaaharjoitteluvuoro. Meidän "treenikavereiksi" tulivat Friidu-sisko ja Ansa-sisko. Aluksi jokainen harjoitteli kontaktin ottoa ja leikkimistä. Siinäkin oli ihan tarpeeksi haastetta kun paikalla olin minä ja sisarukset. Jokainen malttoi kuitenkin leikkiä omistajansakin kanssa hetken aikaa. Tyyne oli yllättävän hyvä tässä vaiheessa. Se tarjosi katsekontaktia heti ja leikki paljon paremmin kuin maanantaina. Lyhyen leikkimisen jälkeen otimme vielä jokaisen pennun kanssa pari luoksetuloa niin, että pentua pidettiin pannasta ja omistaja juoksi poispäin kutsuen pentua samalla luokse. Nämä sujuivat myös hyvin, tosin Friidu oli alkuun sitä mieltä, että mun luonakin voisi olla ihan kivaa hengailla :) Lopuksi penskat saivat kirmailla keskenään. Myös Rauha vapautettiin hetkeksi juoksuttamaan penikoita.

Eilen (keskiviikkona) menimme käymään Espoossa Mauri-veljen luona. Siellä mukulat saivat ensin riehua sisällä ja ulkona. Lopuksi lähdimme pienelle kävelylle koko porukan voimin. Meren rannalla näytti sopivan rauhalliselta, joten laskimme pennut irti. Eiköhän Tyyne keksinyt ensimmäisenä juosta sopivasta kallionkolosta pienelle jäälautalle ja siitä uimaan! Pelästyneet rannalla olijat eivät paljoa ehtineet tehdä, kun neiti siististi oli jo uinut pari metriä rantaviivan suuntaisesti ja tuli rantaan ravistelemaan itseään. Tämän jälkeen neiti jatkoi matkaa häntä pystyssä. Liikkeessä oli kyllä pakko koko loppulenkin ajan pysyä, koska paikalla ollessa neidille tuli heti kylmä. Alla kuva märästä ja surkeasta tollerinpenikasta.


Kotona Tyyne on treenaillut naksuttimen merkitystä, istumista, peruuttamista ja pentudamin noutoa leikin varjolla. Tosi alkeissa ollaan vielä kaikessa, mutta jostain on aina lähdettävä liikkeelle!

-----------------------------

Rauhan viikko on ollut melko tokopainotteinen. Maanantaina se pääsi tekemään tokohallissa lyhyen palauttelutreenin. Ruudun osalta sain todeta, että rouvan käsitys on taas hieman hämärtynyt siitä, mihin kohtaan ruutua pitääkään mennä seisomaan. Seuraamista otettiin vähän. Intoa löytyi kovasti ja Rauha ainakin tosissaan yritti pitää paikkansa ja teki kivasti töitä myös peruutuksissa. Otimme myös kaukokäskyjä, jotka menivät vähän plörinäksi, kun ympärillä oli liikaa hälinää. Rauhan takaa nimittäin juoksutettiin yhtä koiraa hyppyesteen ympäri ja vieressä toinen koira teki noutoa. Saatiin me muutama onnistuminenkin, kun R malttoi hetken keskittyäkin. Nouto tasamaalta meni entiseen tyyliin. Luovutusasento on helposti vähän väljä, joten treenasimme jälleen kerran lähinnä sitä osaa. Luoksetulon pysäytyksiä ollaan otettu kotonakin jonkin verran ja seisomaan pysähtyminen on tällä hetkellä törkeän hidas... Täytyy siis sitä osaa hinkata kans erityisen paljon.

Tiistaina Rauha pääsi palleroiden jälkeen tekemään omat pienet treenit. Alkuun otimme ruutua. Pääpainona oli palkata koiraa oikeasta paikasta ruudussa. Se vaelteli ja kokeili jonkin verran, mutta päätyi lopulta oikeaan paikkaan. Pinna ruudussa olemisen osalta on myös olemattoman lyhyt. Olen aika usein mennyt ruutuun palkkaamaan koiran namilla ja nyt R ei malttanut seistä paikallaan niin pitkään, vaan alkoi steppailla mua vastaan. Tämän lisäksi teimme lyhyen seuraamisen käskytettynä, missä parin käännöksen jälkeen R jäi tosi rumasti jälkeen yhdessä vasemmalle käännöksessä. Kaukokäskyjä teki muutaman korjaamisen jälkeen kohtuullisesti. Luoksetulon pysäytykset olivat törkeän hitaita. Nouto toimi ihan kivasti. Tunnari oli vähän hakusessa taas. Rauha kyllä yritti haistella, mutta jätti leikin turhan nopeasti kesken ja toi väärää kapulaa. Täytyy tässäkin palata taas kasaharjoitteluun treenikentällä. Kotonahan se toimii kyllä yksin treenatessa...

Päätinkin tiistain treenien jälkeen, että me keskitytään nyt pääsiäisen ajan ruudun oikean paikan hakemiseen ja eri tilanteessa paikalla makaamiseen ja seisomiseen sillä välin, kun minä liikun ympäriinsä. Lisäksi harjoittelemme luoksetulon pysäytystä takapalkan kanssa.

Pääsiäisen vietämme mökillä, missä on tarkoitus tokoilla jonkin verran Rauhan kanssa. Lisäksi ajattelin ottaa myös damit mukaan ja herätellä koiraa ohjausharjoituksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti